![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-03-2015
Model: Focus
Silnik: Diesel
Rocznik: 2009
|
Cześć,
Mam do Was prośbę, będę wymieniał rozrząd w kupionym miesiąc temu samochodzie, choć wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują że przebieg jest prawdziwy - 153tys km, a rozrzad wymienia sie w tym samochodzie według Forda po 200 tys. to jednak chciałem na wszelki wypadek wymienic. Nie bedę wymienial w salonie bo za drogo, tylko u mechanika z polecenia, pytanie tylko czy to bardzo skomplikowana robota i jak samochód bedzie się zachowywał po dobrej wymianie, tak samo jak wcześniej? co moze sie zmienić? teraz mam spalanie podczas postoju po odpaleniu 0,5 litra i wskazówka obrotomierza poniżej 1 tys obrotów. Planuje kupić oryginalny rozrzad Forda w zestawie z pompa wody, link do niego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Teraz pytanie, czy trzeba wymienić też pasek alternatora-pompy cieczy- wspomagania i pasek klimatyzacji? bo na forum czytałem że w 1.6 nie mozna ich montować drugi raz, tylko przeciąć i nowe, czy w moim samochodzie bedzie koniecznośc demontażu tych pasków przy wymianie rozrządu? mój vin WF0PXXGCDP9A30010 Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Nie trzeba paska klinowego wymieniać, lecz zobacz jak on wygląda.
Bo jak tak sobie to od razu zrób to za jednym zamachem będziesz miał spokój z tym. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-03-2015
Model: Focus
Silnik: Diesel
Rocznik: 2009
|
ok dzieki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a co z paskiem klimatyzacji? i czy trzeba spuścic i nalać nowego koncentratu z wodą do chłonicy przy wymianie rozrządu? |
|
|
|