![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-06-2005
|
Witam wszystkich.
Bez żadnych sygnałów ASB odmówiła pracy. Zaparkowałem mondka po kilkukilometrowej jeździe. Po powrocie (kilka minut), zapaleniu silnika i włączeniu biegu (zawsze ruszam z "D") ujechałem do skrzyżowania 15 m, po zatrzymaniu się aby włączyć się do ruchu, dodałem gazu i wtedy samochód lekko zawibrował, przestał reagować na D, nie pomogła też 1 i 2. Reaguje tylko na R, tak jakby się nic nie stało. Sprawdziłem poziom oleju, jest ok. blisko max. Olej w dosyć dobrym stanie - na bagnecie przezroczysty. A problem w tym, że do najbliższego serwisanta ASB mam ok. 100 km. Proszę o wsparcie, bo nie wiem już co robić. Dziwi mnie, że nie miałem objawów pośrednich, tak jak opisuja koledzy na forum. Nie mają D a mają 1 i 2. Lub ruszają z 2 a po rozbujaniu przechodzą na D. U mnie nie reaguje na żaden bieg za wyjątkiem R. Co o tym sądzicie. Jeżeli nie jest zbyt późna pora to może ktoś mi dzisiaj jeszcze doradzi. Z góry dziękuję.
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
|
sorki za OT
czyli potwierdza się stara prawda ludowa: jak kupujesz forda to tylko manual w benzynie
|
|
|
#3 |
|
|
Napewno tak, ale jeździć trzeba i stąd moja prośba do kolegów o ocenę tych objawów, co mi radzicie w tym momencie?
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 31-01-2006
Model: ---
Silnik: ---
Rocznik: 1998
|
laweta i do mechanika ;D
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Serwis godny polecenia FORDCAR Szczecin. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podaję dla zainterosowanych co zostało wymienione i za ile: - kpl. uszczelek 380 zł - taśma OD 120 - kosz sprzęgłowy 700 - kosz rewerse 250 - zabierak 100 - filtr oleju 70 - olej 200 Diagnostyka po naprawie jest na piątkę. Ciśnienie w skrzyni ok., komputer również zachwycony. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do mnie, to dopiero teraz widzę, jak powinien jeździć automat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Jest bajka. Przy 120 km/h obroty przed awarią miałem prawie 3500, teraz 2750. Prawdopodobnie wogóle nie wskakiwał mi nadbieg czyli czwórka. Na używkę się nie zdecydowałem, bo też nie wiadomo po jakim byłaby przebiegu. Na wykonane prace dostałem 6 - miesięczną gwarancję. Pozdrawiam wszystkich. :fcp29
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
Te 1820zł to z robotą czy tylko części?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 31-01-2006
Model: ---
Silnik: ---
Rocznik: 1998
|
czyli standardowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak padnie ci automat = szykuj 3000 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
Chyba że się mylę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy ktoś z was przejechał mondkiem więcej kkm, bez awarii ASB?
|
|