![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Leszek
Model: Mk3 - sedan
Silnik: 2,0 TDCi - 130 KM
Rocznik: 2003
|
Dziś właśnie zgasło światełko z przodu w moim mondku i stanąłem przed dylematem wymiany najprawdopodobniej wymiany żarnika. Teraz poradźcie jaki założyć nowy i jeszcze jak przybrać się do wyjęcia starego.
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
żarnika czy lampy wyładowczej ?
żarnik to zwykła żarówka a lampa wyładowcza to ksenon. |
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Kolego: -otwierasz maskę -odzcepiasz grilla z zaczepów -patrząc z góry na reflektor, widać dwie blaszki - wyciągasz je do góry -cała lampa Ci wychodzi pieknie -odczepiasz kostkę -z tyłu lampy odkrecasz pokrywke -odczepiasz obsadke żarnika i wymieniasz żarni (wejdzie tylko jedna strona bo ma rowki ustalające) i wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. p.s. Moja rada to taka,żebys wymienił sobie oba żarniki, bo nowy bedzie się dopalać i dawał inne światło jak ten satry i nie ma co inwestowac w tanie podróbki - ja w ciągu 6 miesięcy wymieniłem 3 razy i kupiłem na koniec philipsy chyba...i teraz ładnie świeca. PowodzeniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak coś pisz na PW to pomoge, ale nie ma żadnej filozofii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
słuszna uwaga Srebrna Strzała to oczywiście lampa wyładowcza
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Ja u siebie ostatnio wymieniałem i "żarniki" i dawałem do wymiany (regeneracji odbłyśniki) które były wypalone i dawały słabe światło. A co do barwy, to teraz przy wymianie "żarników" stare miałem 6000K i miały poswiatę niebieską, a teraz mam chyba 4300K i sa bardziej białe, więc chyba jest róznica w świetle? Albo o czyms nie wiem to chetnie się dowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-06-2009
Model: Mondeo Hybrid
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Witaj.A może zerknij na te;
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Sam się przymierzam do kupna,ale moje jeszcze świecą.Wyglądają jak oryginały,ale nie wiadomo jak z jakością, nigdzie nie mogłem znaleźć opini użytkowników,może Tobie się uda,albo może ktoś z forumowiczów używał to niech sie wypowie. |
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Chodzi mi o to że że wszędzie jest to nazywane żarnikiem. To tak jakbyś mówił że w tamtej benzynie coś się psuje a byłby to diesel. Owszem każdy wie ze chodzi o silnik ale benzyna a diesel to duża różnica mimo że jedno i drugie ma to samo zadanie.
|
|
|