![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-06-2008
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2010
|
Witajcie.
Dawno nie jechałem dłuższej trasy, lub było to mniej odczuwalne. Chodzi o hałas przy szybie od strony pasażera. Jakby świst powietrza - jakby powietrze gdzieś się przedostawało do środka przy okazji powodując szum. Na postoju tego nie ma - dopiero z większą prędkością. Zastanawiam się co to jest, czy faktycznie gdzieś jest szczelina? Czy może jest nieszczelność od turbo? Czytałem tu o pękniętych rurach do intercoolera itp, ale w innych silnikach. Czy może to tez być w silniku 2.0? Dodatkowo mam objawy falujących obrotów i dymienia na jasno. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
![]() Zarejestrowany: 15-02-2009
Model: czarny s-max jednak z giftem
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Obstawiam intercooler plus gumy do IC. Mam to samoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko, że ja zdążyłem wydać masę kasy zanim zostało to zdiagnozowane. W chwili obecnej jestem na etapie kupna używki - 150 zł. Moje objawy: - szarpanie w zakresie 1800 -2000, - przechodzenie w tryb awaryjny. Pozdr bu |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Przypadłość silnika 1.6 pod tym względem jest znana - co widać na forum... przynajmniej jesli chodzi o rurę do intercolera. Jak to się ma w silniku 2.0?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 25-07-2008
Model: Fcus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
|
Przypominam sobie ze czytałem gdzieś tu na forum, że ktoś miał podobny problem ze świszczeniem po stronie pasażera przy przedniej szybie.
Czytałem kiedyś, ale teraz nie mogę tego znaleźć. Może ktoś pamięta lub podrzuci linka - albo odezwie się osoba co miała ten problem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
kurcze może jednak ktoś kojarzy kto o tym pisał - pytał. Pamiętam ze coś o tym czytałem tu na forum ale nie mogę znaleźć.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Wczoraj posprawdzałem rurki i rury ciśnieniowe, od turbiny od intercoolera i wszystko jest w porządku nie ma nieszczelności.
Wnioskuje że gdzieś gwiżdże mi powietrze z zewnątrz, które gdzieś się przeciska. Macie jakiś pomysł jak namierzyć szczelinę gdzie wiatr hula, jakie są najczęstsze miejsca takiego czegoś? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: ford focus c-max
Silnik: 2.0tdci duratorg
Rocznik: 2004
|
Podlacze sie do tematu swistu .U mnie slychac swist gdy mam powyzej 2000 obrotow i puszcze noge z gazu i auto sie tocy na biegu.Zauwazyliscie cosas u siebie takiego czy to ja mam jakas usterke?
Pozdrawiam i Wesolych Swiat dla urzytkownikow fordow |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
no to jest nas dwóch.... ja czekam już dłuższy czas na jakąś sugestie, pomoc czy rade.. na razie nic....
Widocznie nie jest to częsty objaw.... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD