![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-10-2011
Model: Galaxy
Silnik: 2.8 V6 4x4 automat
Rocznik: 1998
|
Po mroźnej nocy wsiadłem do samochodu odpaliłem go normalnie ale ze się mocno spieszyłem na spotkanie nie czekając na zagrzanie silnika ruszyłem do tyłu,jechał normalnie.Po wrzuceniu D auto jechało słabo a obroty były wysokie ,po paru metrach moc wróciła i wszystko było ok.Tego samego dnia jak wracałem ze spotkania samochód już nie chciał jechać tzn ruszając ze skrzyżowania ruszał powoli a obroty prawie 5000 ,pod górę też było ciężko jechać.Teraz jest ciężko nim ruszyć bo silnik wyje na wysokich obrotach a auto ledwo co rusza.U elektryka komp nie pokazuje uszkodzenia elektryki.Auto to 2.8 V6 4x4.Może ktoś przerabiał co takiego już u siebie i zna diagnozę bo gość od skrzyń chce 3800 bo tu koło słupska tylko on robi automaty.
Ostatnio edytowane przez Nazir77 ; 25-02-2012 o 13:48 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
wygląda tak jak by były problemy ze sprzegłem ale nie jestem pewien
najlepiej jak byś wymienił olej sprawdził jego stan czy nie jest brudny itp |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Minęło 9 lat i nic
![]() Zarejestrowany: 01-02-2009
Model: Mk4 Mondeo Ghia X automat; Fiesta
Silnik: 2.3 Duratec/161KM; 1.25/82KM
Rocznik: 2009; 2010
|
Rozumiem, że byłeś już z tym problemem na warsztacie. Diagnoza - skrzynia? Jesteś pewny? Może to tylko jak napisał motorek26 sprzęgło.
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: alhambra, vectra
Silnik: 1,9 TDI AFN, 1,6 + lpg
Rocznik: 1998, 1997
|
witam a elektryk ma odpowiedni program ? bo u mnie jak wysiadło sprzęgło hydrokineetyyczne to komp pokazywał ale mi tu wygląda na problem z ciśnieniem w skrzynii albo pompa albo któryś z elektrozaworków poszukaj kogoś w okolicy z VAG-iem jak nie to ciężko będzie znaleźć
|