![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
Witajcie, przyszła pora i na mnie, więc opiszę co się psuje. Posiadam Conversa i navigację NX, po załączeniu klimy zimne powietrze leci tylko na kierowcę to znaczy lewy nawiew koło szyby i lewy w środkowej konsoli, z prawej strony powietrze jest znacznie cieplejsze, dopiero całkowite zamknięcie nawiewów z lewej strony powoduje delikatne ochłodzenie powietrza w prawych nawiewach ale nie jest to takie zimne powietrze jak w lewych nawiewach, z ogrzewaniem nie ma problemów, grzeje raczej równo. Ma ktoś z Was jakiekolwiek pojęcie na temat błędów po zrobieniu testu klimy (MENU+NAVI), mnie po wejściu w pozycję numer 2 RUN SELF TEST wychodzi :
1. 0xff 2. 0xff 3. 0x0 4. 0x0 i tak do końca Zdarzyło się też tak: 1. 0xf0 2. xx77 3. 0x0 4. 0x0 ... Następne: 1. 0x4 2. 0x6f 3. 0x0 4. 0x0 Było też tak że na wszystkich pozycjach było wszędzie 0x0 czyli chyba oznacza brak błedów, możecie sprawdzić jak jest u Was i zanotować? Podejrzewam że błąd jest właśnie w pozycjach 1 i 2. Jeżeli ktoś wie to jeszcze bym prosił o przetłumaczenie co oznaczają kolejne pozycje: 1. REQUEST ERROR MEMORY (zapamiętane błędy?) 2. RUN SELF TEST (uruchom ..... test?) 3. REQUEST SW VERSION (powrót do...wersji oprogramowania?) 4. DIAGNOSTICS FEEDBACK (?) W pozycji nr 4 diagnostics feedback można zmieniać parametry i ustawić: 0x0 lub 0x46 lub 0xffff Jeżeli ktoś coś kuma w tym kierunku to proszę o porady, dzięki |
|
|
|
|
#2 |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|
Oczywiście wiesz że masz klimę dwustrefową....?????
Pod względem testu jutro mogę zobaczyć jak jest u mnie.....
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
Twoje pytanie uznam za taki mały żarcik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale odpowiem Ci że tak, wiem że mam klimę dwustrefową, ale większość czasu używam w trybie mono, jak podzielę temperaturę na strefy i dam na pasażera 16 stopni a na kierowcę 20stopni to i tak na kierowcę leci zimniejsze powietrze niż na pasażera.
Co do Twojego testu to bym prosił abyś wykonał, zanotował co się wyświetla i podaj w tym temacie, może coś wymyślimy. |
|
|
|
|
#4 | |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|