![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: mondeo mk5 ST, edge ST, focus mk4 vignale
Silnik: 2.0 ,2.0 , 1.0
Rocznik: 2018 ,2018 ,2020
|
Mam taki kłopocik, wyrzuca błąd B1202, czyli usterka kontrolki włączonej poduszki pasażera, podmieniałem sam panel, to samo, sprawdziłem przejście do modułu poduszek, wszystkie 3 kable ok, czy został tylko uszkodzony moduł, czy coś pominąłem. Dodam że jak wyłączę poduszkę to ,,OFF,, się świeci.
Jeśli trzeba wymienić moduł to czy trzeba go programować pod auto ?
Moje mody w mk5 : fotele w pełnej elektryce z pamięcią, grzane wszystkie, pełen ambient light, blis z ct, lane assist, tsr, przetwornica 12-230v, dynamic led , pełen keyless ,el. kolumna kierownicza zegary virtual z kugi, itd. Ostatnio edytowane przez arturek ; 17-11-2020 o 19:38 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
ale dokładałeś wyłącznik poduszki ?
|
|
|
#3 |
|
|
Nie, był fabrycznie.
Moje mody w mk5 : fotele w pełnej elektryce z pamięcią, grzane wszystkie, pełen ambient light, blis z ct, lane assist, tsr, przetwornica 12-230v, dynamic led , pełen keyless ,el. kolumna kierownicza zegary virtual z kugi, itd. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Sprawa wyjaśniona, wszystkie połączenia elektryczne są ok, moduł poduszek też, sam sobie też odpowiem, w module poduszek nie zawiera się vin więc można założyć dowolny z europejskiego mk5 .Natomiast różnica jest w samych kontrolkach od poduszek, ja kupiłem kratkę bo moja była połamana, przyszła nowa ale okazało się że od wersji usa gdzie nie ma kontrolki że poduszka włączona, jest tylko od wyłączonej. Niestety moją starą kratkę zdążyłem już wyrzucić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz muszę szukać odpowiedniej. Jakby ktoś miał wersję europejską to zakupię chętnie.
Moje mody w mk5 : fotele w pełnej elektryce z pamięcią, grzane wszystkie, pełen ambient light, blis z ct, lane assist, tsr, przetwornica 12-230v, dynamic led , pełen keyless ,el. kolumna kierownicza zegary virtual z kugi, itd. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Żaden nowy błąd się nie pojawił i auto normalnie odpaliło, więc skoro nic nie blokuje to pomyślałem że nie ma.
|
|
|