![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
cześć! mam pytanie ;p
Czy trzeba gdzieś zgłosić fakt, że się nosi soczewki podczas prowadzenia samochodu? Słyszałem coś o jakieś karcie. Wiecie coś na ten temat? Bo ja właśnie zamierzam nosić takie: soczewki kontaktowe ... Tylko nie wiem czy to można od tak sobie, bo przecież kwestia bezpieczeństwa, a nigdzie nic o tym nie znalazłem. |
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
|
jeździłem w soczewkach zamiast okularów i nic nikomu nie zgłaszałem.. bo i po co ??
zakładasz i jedziesz... tylko miej ze sobą pudełeczko na soczewki i płyn (plus okulary na zmianę) ... pudełeczko i płyn w razie jakby zaszła potrzeba przepłukania soczewki (gdyby Ci coś wpadło) a okulary dla odpoczynku oka... zbyt długie noszenie soczewek męczy oko... masz wrażenie jakbyś miał "ciało obce" w oku... z tego co pamiętam to max 8h/dobę czas noszenia.. jest to trochę indywidualne ale... sam dojdziesz do tego co dobre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3 |
|
|
zoorientowałem się dokładniej o co chodzi z tą kartą.
Otóż jak się kupuje soczewki to można poprosić o kartę na której jest informacja w języku polskim i angielskim, o tym że masz na sobie soczewki. Karte powinno się mieć w portfelu na wypadek utraty przytomności (wypadek samochodowy itp) ;p. Podczas udzielania pierwszej pomocy sprawdza się źrenice ;p, w soczewkach oko wygląda inaczej niż bez i ktoś kto udziela pomocy może się pomylić.. dlatego jest ta karta. Tak zrozumiałem przynajmniej : ]. Ostatnio edytowane przez Kajan ; 19-08-2011 o 20:49 |
|