![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: mondeo mk3 Ghia X
Silnik: TDCI 2.0
Rocznik: 2002
|
Witam wszystkich.
Mam problem z utrzymaniem temperatury wewnątrz mojego mondeo MK3 Ghia X 2002 r. wcześniej nie miałem z tym problemów. Natomiast teraz jeśli ustawię temperaturę na np. 19 stopni to jeśli jest silnik zimny wszystko jest ok. problem zaczyna się po dłuższej jeździe ok 1 godziny. Po tym czasie zamiast dogrzewać wnętrze jest wpuszczane zimne powietrze z zewnątrz. Sytuacja ma miejsce jeśli temperatura na zewnątrz jest niższa niż żądana. Temperatura silnika w normie bez wachań, klimatyzacja nie działa, prawdopodobnie brak chłodziwa (nie jestem pewien). W tamtym roku nie było żadnych pronlemów klimy nie używałem od ostatniego lata. Teraz aby wewnątrz było wmiarę ciepło muszę podbić temperaturę do 20 stopni co nie jest odzwieciedlrniem faktycznej temperatury wewnątrz. Proszę o podpowiedź. Zgóry dziękuję. Ostatnio edytowane przez student_tk ; 30-06-2012 o 11:12 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-12-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
może spróbuj przeczyścić czujnik temperatury wewnętrznej (jest pod kierownicą po prawej stronie)
|
|
|
|