![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2010
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam wszystkich
Jestem trochę zielony w tym temacie jednak postaram się to jakoś opisać. Od jakiegoś czasu zauważyłem że mój focus zaczął dziwnie pracować. Po odpaleniu z rana (dodatnia temperatura) samochód chodzi na wolnych obrotach jednak po pewnym czasie zaczyna przerywać co 20-30 sek. Obroty nieznacznie spadają po czym wracają do normy. Prawdziwa jazda zaczyna się jak próbuję ruszyć.Utrzymuję stałą prędkość obrotową 2000-2500 obr/min i nagle silnik przerywa. Przerywanie jest tak odczuwalne że aż trzęsie całym samochodem. Wszystkie dziwne objawy znikają jak tylko samochód się zagrzeje. Silnik zimny czy ciepły odpala od strzała. Podłączyłem samochód pod ELM-a i nie ma żadnych błędów Pomóżcie bo już tracę nerwy z tym samochodem. Ostatnio edytowane przez najdzik ; 06-09-2011 o 22:55 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Ten samochód to jedna wielka zagadka.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Widać że nie ma specjalisty do tego silnika.
Wydaje mi się że najrozsądniejsze rozwiązanie to sprzedać ten szrot i niech ktoś inny się martwi TDCI to chyba najgorszy silnik diesla jaki tylko może być |
|
|
|