Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-12-2012, 18:01   #1
andrzej1981
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: transit
Silnik: 2,4 140 km
Rocznik: 2007
Domyślnie Nie odpalał w mrozy 2,4 tdci

witajcie
O to moja kolejna walka z Transitem
Jak w tytule nie odpalał gdy temperatura spadała poniżej 0. jak odpalił potrafił gasnąć. jak był zimny szarpał.
Po podpięciu do kompa wychodził EGR, przepływka i za niskie ciśnienie na pompie . padło tez podejrzenie na podstawę filtra - nawet juz kupiłem (dalej leży w paczce )
Dużo by pisać o możliwych kosztach ....... a co sie okazało .... jak to czesto w życiu bywa gumka przyczyna problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mała nieszczelność na dwóch przelewach !!! nic nie ciekło w normalnym użytkowaniu . Dopiero jak go długo kręciłem bo musiałem odpalić zaczęło ciut kapać .
Może komuś się ten opis przyda .

andrzej1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2012, 08:14   #2
ssaqulca
ford::average

Imię: Michał
Model: Transit T 350
Silnik: 2402
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Nie odpalał w mrozy 2,4 tdci

kolego a sprawdzałeś ciśnienie na cylindrach duża opłata u mechanika za tą usługę nie wychodzi a naprawdę dużo powie.

po drugie układ naprawdę musi być szczelny w 100% procentach przekłada się to na spalanie na zanieczyszczanie środowiska i również ciężkim odpaleniem silnika .

jak zapowietrzysz układ paliwowy a ty tam masz pewnie pompę delphi to ci będę dopiero współczuć ja raz w tdci miałem zapowietrzone to hohoh pół dnia odpowietrzania i nie tak chop siup
ssaqulca jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania