![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-10-2011
Model: Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2007
|
Witam,
mam problem otóż dziś wymieniałem filtr kabinowy, co wiązało się z odkręceniem pedału przyspieszacza (gazu). Nie mam pojęcia co się stało ale po zmontowaniu wszystkiego wychodząc z auta zauważyłem iż światła stopu ciągle się świecą. Pedał nie odbija do końca, znaczy się nie dociąga do czujnika. Czy tam powinna być jakaś sprężynka dociągająca ów pedał do czujnika? Po odpaleniu auta zapaliła się również czerwona kontrolka koła zębatego z wykrzyknikiem w środku. Wszystko w tym samym czasie. Po dociągnięciu pedału prowizoryczną gumką, bo jakoś muszę dojechać do pracy jutro, kontrolka zgasła. Ma może ktoś jakieś wyjaśnienie? Serdecznie pozdrawiam... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
Nie "przytrzasnąłeś" jakieś wiązki? Wygląda to na zwarcie. Weź latarkę i dobrze wszystko obejrzyj.
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-10-2011
Model: Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2007
|
ok oblookam jutro.
a co do sprężynki jest tam coś takiego? nie wiem czy szukać czegoś w sklepach z częściami czy nie? Pozdrawiam... |
|
|
|