![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: FOCUS MK2
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam, postanowiłem ku przestrodze założyć ten temat. Zakupiłem miesiąc temu Focusa w którym świeciła się kontrolka od ładowania akumulatora oraz przygasały światła i podświetlenie wewnątrz. Sprzedająca dodała, że wcześniej się to zdarzało i mimo że mechanik postawił na awarie alternatora, po jego wymianie nic sie nie poprawiło. Gdy ja podjechałem do swojego zaufanego mechaniora, podpiął pod kompa i wykazało komunikat - zbyt duży prąd ładowania. Pooglądał, pomierzył, i stwierdził że alternator walnięty i trzeba wymieniać. Oświadczył, że zna te alternatory Denso i one czasem jako nowe juz miały awarie, naprawiać się nie opłaca no i koszt z wymianą jakies 700zł. Wkurzyłem się, zerknąłem trochę na forum na podobne tematy i postanowiłem wyczyścić miejsce styku przewodu podłączonego pod "-" akumulatora z karoserią auta. Problem znikł, pieniądze zaoszczędzone:-)
|
|
|
|