![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-08-2011
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1.8
Rocznik: 1997
|
Jak w temacie. Chodzi mi o samochód używany od kwoty powiedzmy 50 tys. wzwyż.
Płaciliście sprzedawcy gotówką , przelewem bankowym , inaczej? Na terenie naszego kraju chyba najbezpieczniej udać się do banku ze sprzedającym i zrobić przelew. A jak za granicą ? Trzeba brać gotówkę? Trochę strach jechać np do Niemiec z powiedzmy 15 tys. euro w kieszeni. Jakie są wasze doświadczenia? Dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
M.O.D.
![]() Zarejestrowany: 29-06-2009
Model: Mondeo, Kuga
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2010, 2018
|
Temat przeniesiony do HP ze względu na luźny charakter tematu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-05-2008
Model: astra
Silnik: 1,7 Dtl
Rocznik: 1996
|
Generalnie przewożenie gotówki nie należy do bezpiecznych, zwłaszcza kiedyś ktoś się dowie, ze masz większą gotówkę. We wakacje spotkałem się gościem, który przy sobie dosyć sporą sumę... więcej niż 50k i się nie bał. Co do zagranicy... to też w Niemczech są tak samo mafie jak i w PL, więc na parkingach jak nocujesz, to niekoniecznie samemu, zawsze to jakoś może ich odstraszyć. Generalnie ostatnio przyjechał do mnie klient po auto z Ukrainy i przywiózł ze sobą gotówkę w wysokości ok 30km z czego tylko 5k miał po 100zł i po 200zl a reszta w drobnych łącznie z 10zł... i się nie bał, nawet nie chcial korzystać z usług żadnego banku, bo tam u nich by mógł szybciej je stracić niż w PL w pociągu. A jak kupujesz auto to sieć banków w PL jest dosyć rozwinięta, więc spokojnie możesz jechać po auto bez gotówki i jak będzie Ci się auto podobalo to jedziesz do banku i wybierasz.
|