![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-01-2008
|
Witam.
Jestem posiadaczem forda transita 2.4 TDCI 2005 r. od dawna samochód wchodzi w tryb awaryjny, nawet podwójny. W terenie zabudowanym przy małych prędkościach i nawet wysokich obrotach przy załadunku sprawuje się dobrze, wyjeżdżając na autostradę przy większej prędkości około 100-120 km/h wystarczy lekko ściągnąć nogę z pedału gazu i automatycznie samochód wchodzi w tryb awaryjny (traci połowę mocy) a nawet potrafi silnik całkiem zgasnąć. Wystarczy przekręcić kluczykiem gasząc zapłon i po chwili można startować z pełną mocą jak gdyby nigdy nic. Wykluczamy turbinę, gdyż została zrobiona, wtryskiwacze. Po podpięciu komputer wyświetla błąd w zasilaniu. Wie ktoś co to może być? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Co było robione we wtryskiwaczach i czy były sprawdzane po naprawie i jak? Czy był robiony test w trybie rzeczywistym - tzn jazda z diagnostą z testerem (laptopem) na kolanach i wprowadzanie auta w tryb awaryjny?
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Nie chcę być za mądry, ale dokładnie te objawy miałem w LT35.
Cytat:
Nie uwierzycie ale:Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też nie miałem stopu i po naprawie (kabelek (+) przycięty do nadwozia) zniknęły wszelkie kłopoty "sprężynkowe". Niezbadane są programy komputerowe, zwłaszcza użytkowe ...
A prywatnie ... Toyotka D4DOstatnio edytowane przez ziemek56 ; 15-02-2012 o 01:26 |
|
|
|
|