![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-01-2012
Model: mondeo
Silnik: 2tdi
Rocznik: 2001
|
Tydzień temu zmuszony zostałem do wymiany przewodu w układzie wspomagania (stary zastrajkował..i wypluł płyn). Zrobiłem to z pomocą mechanika...ale tu się zaczęły schody...Wspomaganie chodzi głośno wręcz burczy chwilami przy skręcaniu kół.W zbiorniku wyrównawczym pojawiają się pęcherze powietrza (płyn ulega z pienieniu). Co dziwne.. raz jest dobrze...działa cichutko...a po kolejnym uruchomieniu samochodu( po czasie kilku minut) z powrotem hałasuje .Mechanik twierdzi że tego układu się nie odpowietrza..a ja mam wrażenie jakby był zapowietrzony...lub gdzieś łapał powietrze.Że mechanik jest do bani to już wiem...i więcej mnie nie zobaczy...tylko co z tym fantem teraz zrobić?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-12-2010
Model: MOndeo
Silnik: TDDi 115
Rocznik: 2001
|
MI tez , jak odpaliłem autko to czasami działanie wspomagania było tak słyszalne , ze nawet radio nizagłusząło, a czasami jak by nigdy nic, ale wymieniłem pompe wspomagania ( regenerowana 300 PLN + oddanie starej) i jak narazie spokój.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
zmień mechanika kolego...układ się odpowietrza...zobacz na korek zbiorniczka wyrównawczego.
chyba pompa Ci się kończy stąd piana...czy zapowietrzanie...i ten dźwięk |
|
|
|