![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam,
Przymierzam się do kupienia nowego Focusa właśnie z silnikiem 1.6 105KM. Samochód głównie potrzebny do miasta, w trasy wyjeżdżam rzadko. Interesuje mnie głównie spalanie oraz czy samochód będzie w miarę żwawy czy raczej nie mam co liczyć na szybkie wyprzedzenie Cinquecento albo Solarisa na prostej. Mój obecny samochód to Honda Jazz (z 2005). Spalanie waha się pomiędzy 7 a 7,5 litra (miasto), natomiast sama jednostka 1,2 bardzo słabo prezentuje się na tle dynamiki. Czytałem, że jednostka 125KM ma spalanie podobne, natomiast z pewnością dynamika by podskoczyła (fajerwerków też nie oczekuję, przeżyję bez ecoboosta). A może jakiś inny silnik? Ważna rolę gra również cena, ale jeśli jednostka 105 nie jest zbyt polecana z pewnością rozważę powiększenie przewidywanego budżetu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: T
Silnik: Najlepszy
Rocznik: 2016
|
jeśli tylko na miasto to rozważyłbym fiestę.
|
|
|
#3 |
|
|
tak, myślałem o fieście, jednak zależy mi na większym bagażniku (Honda Jazz rozpieściła...). Co prawda 295l i (z tego, co widziałem) dość dobre kształty nie są tragedią (wręcz dobrym wynikiem jak na klasę B), to jednak ten Focusowy bardziej by mi odpowiadał. Także raczej Focus...
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: T
Silnik: Najlepszy
Rocznik: 2016
|
jeśli koszty ci pozwolą to może 1.6 125km.
auto duzo zrywniejsze choć szału nie ma,spalanie nieznacznie większe od 105 a przyjemność jazdy napewno większa.Popytaj po dilerach może wyszarpiesz wyprzedaż auta z 2011 roku i za cenę 105km kupisz 125
Ostatnio edytowane przez Szejk.Ahmed ; 05-02-2012 o 00:32 |
|
|
|