![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: tomasz
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Witam takie pytanko dlaczego moje auto 2001r silnik 2.0 w benzynie przerobiony na lpg z automatyczna skrzynia biegow pozera gaz oraz benzyne dlaczego komputer pokazuje ze coraz mniej paliwa jest ?
Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kacper
Model: Ford
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
|
Komputer pokazuje mnie a w baku tyle samo tak?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Co do pytanie. Np dlatego że zostały włożone za słabe graty i podpiera się Pb. To tylko jeden z powodów, ale wcale nie musi być to ten w twoim przypadku
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
Jak włożony jest za słaby reduktor i są spadki ciśnienia to jest taka opcja aby nie wyłączalo gazu przy pierwszym spadku a podpieralo się benzyna. Tak samo, jeżeli są za słabe graty to nie wyrabia przy wyższych obrotach i można ustawić aby powyżej jakis obrotów jechał na Pb, nie czuć i nie słychać przełączenia.
Tak jest w stagu, zapewne w innych są jeszcze inne podobne opcja. To już dokładnie może @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wytłumaczy
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bogdan
Model: GALAXY GHIA
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2006
|
U mnie w kilku autach z LPG jest tak, że zimne auto zapala na PB i przez kilka minut na nim pracuje (na ssaniu). Codzienne kilkukrotne zapalanie i w miesiącu znika kilka litrów. Jeśli LPG ma jakiś problem, to następuje przełączenie na PB sygnalizowane głośnym pikaniem. Jeśli się chce wrócić do zasilania LPG trzeba włączyć ręcznie.
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM