![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-04-2012
Model: Scorpio
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1991
|
Witam, Posiadam Forda Scorpio 1991 rok, 2.0 DOHC. Mam problem, gdyż pękł ślizg w rozrządzie oraz zębatka od napinacza (wszystko plastikowe). Większość wydobyłem, ale zostały jakieś części od ślizgu mniej więcej 3-4 cm.
Silnik jest ok, zaworów nie pogięło, gdyż zdążyłem wyłączyć silnik. Ale teraz się boje go uruchomić i chciałem się zapytać czy jak te części powpadały do misy to jest zagrożenie, że dostaną się pod tłoki? Czy nad misą jest jakaś przegroda, żeby one się nie przedostały wyżej? Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź:lol: |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
sciagaj miske i wyławiaj z niej pozostałe elementy,bo jak ci zatkaja smoka olejowego to mozna sie zdziwic potem
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Właśnie w tym rzecz żeby ściągnąć miskę to trzeba cały silnik wyjąć podobno... A samochód stoi unieruchomiony w garażu... Elementy są dosyć duże, to chyba raczej nie zatkają smoka? A jest jakaś przegroda nad misą?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
W sumie nic , no chyba że wlezie w łańcuch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie radosne łup i tyle , hehe . Ostatnio edytowane przez Gufer ; 27-04-2012 o 20:55 |
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta ST
Silnik: 2.0
Rocznik: "12
|
Silnika nie musisz wyjmowac, wystarczy belkę opuści i zdjąć miske, radze to zrobi, nie ze wzgldu na niebezpieczeństwo ze dostanie sie to do tłoków czy rozrzadu, a tego ze zatka smok oleju i spadnie cisnienie oleju.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Tak myślałem, że trzeba będzie jednak odkręcić misę, ale miałem nadzieję, że się obędzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Żeby opuścić belkę to i tak trzeba dokręcić zawieszenie, a wiadomo jakie tam są długie śruby... ale jak trzeba to trzeb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
z tymi srubami nie ma źle,gorzej jak sa zapieczone,to wtedy moga narobic klopotow
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Właśnie, a nikt ich nie odkręcał i jak się poukręcają to masakra.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Dobra olej spuściłem z misy 3 razy i wypłukało jakieś resztki. Pewnie zmielił je łańcuch. Uruchomiłem silnik i chodzi lepiej jak wcześniejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rozrząd się po prostu rozwalał i klekotał.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|