![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Radek
Model: Focus ST
Silnik: 2500
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich,
Czy ktoś z Was drodzy forumowicze wie, gdzie poza ASO można kupić kompletną prawą półoś do Forda Focusa ST z silnikiem Volvo 2.5 o mocy 225km z 2006? Przejrzałem ofertę większości sklepów internetowych, przeszukałem całe allegro i nic. ASO Forda w Lubinie życzy sobie za tę część 2700zł. Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam. Radek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-02-2011
Model: Focus II Kombi
Silnik: 2.0 Duratec Automat
Rocznik: 2006
|
Auto z tym silnikiem to dość rzadkie zjawisko, więc całkiem możliwe że taka półoś będzie dostępna jedynie w "oryginale". Jeżeli tak by było, niestety pozostaje tylko ASO (i sklepy handlujące oryginałami). W przypadku takiego podzespołu to bym odradzał szroty, zresztą podaż tych aut będzie tam raczej znikoma.
Można jeszcze spróbować poszukać w sklepach/serwisach gdzieś w Europie. Może okazać się, że różnica w cenie będzie całkiem wymierna, tyle że ma to sens, jeżeli bywasz w danym kraju, lub masz kogoś na miejscu, kto by zakupił i wysłał (mam na myśli zakup w ichniejszym ASO - w przypadku sklepu internetowego zakup "zagraniczny" nie musi być problemem).
|