![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: mk 2
Silnik: 1.8 16 V
Rocznik: 98
|
Witam. Jestem właśnie po wymianie silnika i skrzyni, trochę buja mi karoserią ( delikatne drgania ) a gumy mam moje i wcześniej było ok. Czy po tym zabiegu trzeba ustawić silnik i skrzynię ? Jak tak to jak to prawidłowo przeprowadzić ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Czeka Cię osiowanie zespołu napędowego. Zabieg ten opisany jest w "Sam naprawiam...", z tego co pamiętam, to w opisie występuje jakiś liniał specjalny ale myślę, że bez niego też da się zrobić. Jak nie znajdziesz opisu, daj znać, zrobię foty lub skan i prześlę.
Pozdrawiam
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Zdjęcie tekstu z książki.
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: mk 2
Silnik: 1.8 16 V
Rocznik: 98
|
Dzięki kolego za foto. To nie EMMM osiuje tylko ja, a co do poduszek to są ok w starym silniku były i nic nie telepało
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Często popełnianym błędem przy montowaniu zespołu napędowego jest przykręcanie przedniej i tylnej poduszki przy podniesionym zespole napędowym, co prowadzi do naprężenia tych poduszek po jego opuszczeniu. Zespół napędowy wisi na poduszkach po prawej i lewej stronie samochodu, poduszki, przednia i tylna mają za zadanie przenieść moment obrotowy działający na zespół napędowy podczas przyśpieszania. Poduszki te mają być dokręcone, gdy zespół napędowy wisi na głównych poduszkach, po prawej i lewej stronie. Przyrząd opisany w książce służy do właściwego kątowego ustawienia zespołu napędowego.
|
|
|
|