![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-05-2012
Model: For Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Otóż podczas jazdy po jakimś czasie radio się blokuje, nie mogę zmienić, stacji, głośności etc.
W tym czasie radio normalnie gra, na lcd przy kręceniu głośnością, poziom głośności przy kręceniu gałką się zmienia, ale tylko na ekranie, w rzeczywistości gra tak samo. Sytuacja występuje także przy odtwarzaniu CD. Po wyłączaniu i włączeniu dźwięku już ma. Radio wraca do normy po kliku minutach gdy wyłączę silnik i zapłon. Udało mi się ustalić, że owe radio pochodzi z Kugi i dodatkowo podczas włączania mam napis "Unconfigured Mode". Ma ktoś jakiś pomysł? Problem został rozwiązany przez naprawę końcówki mocy w serwisie. Ostatnio edytowane przez keaton ; 22-03-2013 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-09-2007
Model: RS500
Silnik: mocny
Rocznik: 2012
|
Albo mi sie zdaje, albo masz fokę przed FL, a radio po FL. Może jest pewna "niekompatybilność"?
|
|
|
#3 |
|
|
Tak, napisałem, że radio pochodzi z Kugi i zostało wymienione przez poprzedniego właściciela. Wiem, że ludzie wkładają te radia do mk2 przed fl i to działa. To może być wina niekompatybilności radio-auto?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-09-2007
Model: RS500
Silnik: mocny
Rocznik: 2012
|
Focus II po lifcie działa w oparciu o CAN.
|
|
|
#5 |
|
|
Słyszałem diagnozy: uszkodzone radio lub niesparowane z autem w IDSie.
Czyli FF2 przed liftem nie ma CAN? Jest sposób jakoś na obejście tego, bo widziałem, takie radia w FF2 przed liftem. Ostatnio edytowane przez keaton ; 03-07-2012 o 14:16 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-07-2012
Model: Focus II
Silnik: 1.6 100KM
|
Witam... Znalazłeś jakieś rozwiązanie? mam podobnie...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Radia z innego typu samochodu po przekładce winny być parowane z pozostałymi modułami i z samochodem (wpisanie do radia VIN) przy pomocy IDS. Opisane zachowanie raczej nie jest efektem braku tego sparowania (jedynym znanym mi efektem jest właśnie wspomniany komunikat), ale całkowicie tego wykluczyć nie można. Sugeruję przy okazji podłączania do komputera z innego powodu dokonać przy okazji "instalacji modułu programowalnego ACM (audio)" a następnie ustawić "parametry programowalne modułu audio". To jest całość procedury parowania. Potem pozostanie obserwować, czy nadal się zawiesza. Jeśl tak - to chyba jednak jest uszkodzone...
|
|
|