![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK I
Silnik: 1,8 16V benzyna
Rocznik: 1995
|
Witam, przeczytałem wszystkie tematy dotyczące zablokowanych drzwi i nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc więc pozwoliłem sobie poruszyć tę kwestie ponownie.Chodzi o mundka MK I rocznik 1995 benzyna 1,8 16V kombi zablokowane drzwi tylne prawe, centralny nie działa w żadnych drzwiach w tych zblokowanych była włączona blokada dziecięca, rozebrałem tapicerkę cięgła od klamki zew. i linka od wew. na swoim miejscu ruszałem nimi we wszystkie strony i nic w obudowie zamka ( wydedukowałem że to taka biała plastikowa duża kostka z prawej strony drzwi patrząc od środka) pogmerałem tam palcami i wymacałem tam coś jak bolczyk który da się wcisnąć do pewnego momentu ale dalej się nie da bo nie wygnę palca na tyle, nie wiem czy to akurat to więcej tam nic nie widać z mechanicznych rzeczy wyczytałem w podobnym temacie żeby ten plastik wyłamać ale chciałem się upewnić czy na pewno zanim go zniszczę nie mam pomysłu jak otworzyć te drzwi a wolałbym uniknąć wyrywania drzwi dodam jeszcze że centralny jest z kluczyka nie z pilota.
Z góry dziękuję za info. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK I
Silnik: 1,8 16V benzyna
Rocznik: 1995
|
Poradziłem sobie z tym niestety nie obyło się bez wyłamania całej obudowy od centralnego
by dostać się do zapadek ale się udało. Temat można zamknąć ( wyszedł mi tu mały monolog) |
|
|
|