![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
|
Witam,
zamierzam kupić forda mondeo Mk3 i pomyślałem o komisie dealerskim Frank-Cars w Częstochowie. Czy miał ktoś z nimi styczność? Jaka obsługa, czy dają jakąś gwarację na samochód, czy autka w miarę dobrym stanie technicznym czy padalce sprowadzają? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
|
naprawdę nikt nie miał styczności z tym komisem?:O czy może temat w złym dziale umieściłem?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-02-2013
Model: Focus III Titanium
Silnik: 1.0 125KM EB
Rocznik: 2013
|
Ja miałem styczność z salonem sprzedaży ale auto brałem nowe. jeśli chcesz to moge się uzewnętrznić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Smax / Ecosport
Silnik: 2.0 TDCI / 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2012 / 2018
|
pewnie już auto zakupiłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale innym pomogę.
zakupiłem od nich auto w kwietniu 2013r, które na miejscu solidnie sprawdzono ( odkupione od klienta w rozliczeniu) zrobiono mi rozrząd i 2 akcje serwisowe. Aktualnie mija 23.000km i jest bardzo dobrze. obsługa komisu ok, ale powolna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. natomiast serwis jak najbardziej ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. polecam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Motomaniak
Model: Mondeo MK3 i inne Fordy
Silnik: Benz. ewent. Lpg
Rocznik: 1991-2017
|
Autka oglądane przeze mnie to Kuga i Mondeo mk4.Stan słaby pomimo 100 tys.km w sieci Forda. Ale nie są picowane przynajmniej.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009
|
Kupiłem tam swojego modziaka i drugi raz bym tego nie zrobił. Może tak w skrócie:
- w czasie oględzin sprzedawca nie znał wyposażenia auta, nie znał jego historii... ale to można jeszcze wybaczyć - bark jakiejkolwiek dokumentacji samochodu (instrukcji, ksiązki serwisowej itp.) - dwa niezależne serwisy Forda stwierdziły, że został cofnięty licznik o jakieś 40-50 tys. km - auto odpicowane na sprzedaż. Mimo zapewnień sprzedawcy o idealnym stanie, posiadało wiele usterek na pierwszy rzut oka niezauważalnych (m.in. pęknięta pokrywa zaworów, uszkodzona uszczelka pokrywy zaworów, uszkodzony uszczelniacz półosi, uszkodzona sprężarka klimatyzacji, uszkodzone pierścienie na tłokach i sporo innych drobniejszych usterek). Auto kupiłem jako 4-letnie, z rzekomym przebiegiem 92000km. i czuję się oszukany bo myślałem, że to porządna firma. Sporo kasy, czasu i nerwów mnie kosztowało doprowadzenia mondziaka do stanu "bezawaryjnego". Ogólnie komisu nie polecam a wręcz stanowczo odradzam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Witam,
Można wiedzieć kiedy kupowałeś swoje auto? pzdr |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Ponad pół roku temu
|
|
|
|
|
|
#9 | ||||
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-05-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6 95KM
Rocznik: 2011
|
Dzień Dobry
Ze zdumieniem przeczytaliśmy opinię o naszym komisie. Poszukaliśmy czy takie auto było u nas w ofercie. Odniesiemy się do informacji zawartych w poście powyżej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiamy |
||||
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uściślając moja wcześniejszą wypowiedź... Nowe samochody jak najbardziej a co do używek z komisu... ja się zraziłem. Może faktycznie po wspomnianych zmianach jest lepiej, został wprowadzony program Ford Używane, jak dobrze nazwę pamiętam, który daje gwarancję na samochody i może to kiedyś mnie znowu przekona do kupna używanego... |
|||
|
|
|