Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Dealerzy, ASO i stacje paliw
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-03-2013, 15:43   #1
qndziu
ford::average

Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
Smile Frank-Cars czestochowa opinie o komisie

Witam,
zamierzam kupić forda mondeo Mk3 i pomyślałem o komisie dealerskim Frank-Cars w Częstochowie. Czy miał ktoś z nimi styczność? Jaka obsługa, czy dają jakąś gwarację na samochód, czy autka w miarę dobrym stanie technicznym czy padalce sprowadzają?

qndziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2013, 20:26   #2
qndziu

Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Frank-Cars czestochowa opinie o komisie

naprawdę nikt nie miał styczności z tym komisem?:O czy może temat w złym dziale umieściłem?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
qndziu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-05-2013, 09:47   #3
krauker
ford::beginner

Model: Focus III Titanium
Silnik: 1.0 125KM EB
Rocznik: 2013

Ja miałem styczność z salonem sprzedaży ale auto brałem nowe. jeśli chcesz to moge się uzewnętrznić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krauker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2013, 23:03   #4
maarec

Imię: Marek
Model: Smax / Ecosport
Silnik: 2.0 TDCI / 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2012 / 2018

pewnie już auto zakupiłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale innym pomogę.

zakupiłem od nich auto w kwietniu 2013r, które na miejscu solidnie sprawdzono ( odkupione od klienta w rozliczeniu) zrobiono mi rozrząd i 2 akcje serwisowe. Aktualnie mija 23.000km i jest bardzo dobrze.

obsługa komisu ok, ale powolna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. natomiast serwis jak najbardziej ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

polecam
maarec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2014, 03:33   #5
stadar

Imię: Motomaniak
Model: Mondeo MK3 i inne Fordy
Silnik: Benz. ewent. Lpg
Rocznik: 1991-2017

Autka oglądane przeze mnie to Kuga i Mondeo mk4.Stan słaby pomimo 100 tys.km w sieci Forda. Ale nie są picowane przynajmniej.
stadar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-04-2014, 19:46   #6
fazik3

Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2009

Kupiłem tam swojego modziaka i drugi raz bym tego nie zrobił. Może tak w skrócie:
- w czasie oględzin sprzedawca nie znał wyposażenia auta, nie znał jego historii... ale to można jeszcze wybaczyć
- bark jakiejkolwiek dokumentacji samochodu (instrukcji, ksiązki serwisowej itp.)
- dwa niezależne serwisy Forda stwierdziły, że został cofnięty licznik o jakieś 40-50 tys. km
- auto odpicowane na sprzedaż. Mimo zapewnień sprzedawcy o idealnym stanie, posiadało wiele usterek na pierwszy rzut oka niezauważalnych (m.in. pęknięta pokrywa zaworów, uszkodzona uszczelka pokrywy zaworów, uszkodzony uszczelniacz półosi, uszkodzona sprężarka klimatyzacji, uszkodzone pierścienie na tłokach i sporo innych drobniejszych usterek).

Auto kupiłem jako 4-letnie, z rzekomym przebiegiem 92000km. i czuję się oszukany bo myślałem, że to porządna firma. Sporo kasy, czasu i nerwów mnie kosztowało doprowadzenia mondziaka do stanu "bezawaryjnego".
Ogólnie komisu nie polecam a wręcz stanowczo odradzam.
fazik3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2014, 15:28   #7
darwas42
ford::amateur

Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000

Witam,

Można wiedzieć kiedy kupowałeś swoje auto?
pzdr
darwas42 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2014, 22:28   #8
fazik3

Ponad pół roku temu
Stary 23-05-2014, 18:55   #9
FC-Komis
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 95KM
Rocznik: 2011

Dzień Dobry

Ze zdumieniem przeczytaliśmy opinię o naszym komisie. Poszukaliśmy czy takie auto było u nas w ofercie. Odniesiemy się do informacji zawartych w poście powyżej.

Cytat:
- w czasie oględzin sprzedawca nie znał wyposażenia auta, nie znał jego historii... ale to można jeszcze wybaczyć
Owszem jest to niedociągnięcie, ale jak Pan zauważy na fakturze nie my byliśmy sprzedawcą, stąd mogły wynikać niedociągnięcia przy sprzedaży oraz z tego, że na przełomie roku 2013/2014 nasz dział był w sporej reorganizacji. Dopiero od roku 2014 zostały zmienione dosyć znacznie standardy sprzedaży.
Cytat:
- bark jakiejkolwiek dokumentacji samochodu (instrukcji, ksiązki serwisowej itp.)
Niestety co się często zdarza takie rzeczy giną, ale jest to w znacznej mierze do odtworzenia, książkę serwisową na życzenie klienta można zamówić, jeżeli wiadomo, który dealer sprzedawał takie auto, nie słyszeliśmy tym żeby można było zamówić instrukcję, ale część z nich, nawet do starszych modeli można ściągnąć ze strony Ford Polska
Cytat:
- dwa niezależne serwisy Forda stwierdziły, że został cofnięty licznik o jakieś 40-50 tys. km
Proszę Pana nie wiemy na jakiej podstawie te "niezależne" serwisy to ustaliły, natomiast my mamy wgląd w historię i wiemy że nic przy przebiegu nie było robione i jest oryginalny co też udowodnić na miejscu możemy, być może były to tzw. "życzliwe" serwisy, które widzą więcej niż faktycznie jest naciągając klienta na dalszą naprawę (ten fakt podważa również dalszą diagnozę stawioną w kolejnym punkcie)

Cytat:
- auto odpicowane na sprzedaż. Mimo zapewnień sprzedawcy o idealnym stanie, posiadało wiele usterek na pierwszy rzut oka niezauważalnych (m.in. pęknięta pokrywa zaworów, uszkodzona uszczelka pokrywy zaworów, uszkodzony uszczelniacz półosi, uszkodzona sprężarka klimatyzacji, uszkodzone pierścienie na tłokach i sporo innych drobniejszych usterek).
Jeżeli miał Pan zastrzeżenia po zakupie pojazdu trzeba było to nam lub firmie sprzedającej zgłosić, polskie prawo umożliwia konsumentowi na reklamację/ zwrot zakupionego towaru, tymczasem nie było żadnego kontaktu z Pana strony.

Pozdrawiamy
FC-Komis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2014, 22:22   #10
fazik3

Cytat:
Napisał FC-Komis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Owszem jest to niedociągnięcie, ale jak Pan zauważy na fakturze nie my byliśmy sprzedawcą, stąd mogły wynikać niedociągnięcia przy sprzedaży oraz z tego, że na przełomie roku 2013/2014 nasz dział był w sporej reorganizacji. Dopiero od roku 2014 zostały zmienione dosyć znacznie standardy sprzedaży.
Być może ma Pan rację bo samochód kupowałem w październiku... przyznam, że nie zwracałem uwagi na to kto jest sprzedawcą bo wcześniej kupowałem już samochody we Frank-Carsie i nie mogę złego słowa powiedzieć ani sprzedających ani na serwis... tyle, że były to samochody nowe

Cytat:
Napisał FC-Komis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę Pana nie wiemy na jakiej podstawie te "niezależne" serwisy to ustaliły, natomiast my mamy wgląd w historię i wiemy że nic przy przebiegu nie było robione i jest oryginalny co też udowodnić na miejscu możemy, być może były to tzw. "życzliwe" serwisy, które widzą więcej niż faktycznie jest naciągając klienta na dalszą naprawę (ten fakt podważa również dalszą diagnozę stawioną w kolejnym punkcie)
Większość usterek wyszła dopiero po zimie podczas obowiązkowego przeglądu. Właśnie też z racji tego, żeby upewnić się czy serwis nie jest zbyt życzliwy pojechałem do drugiego, który wykazał te same usterki oraz potwierdził, że stan techniczny samochodu nie jest adekwatny do przebiegu... nie jestem mechanikiem więc w tej kwestii nie będę polemizował.

Cytat:
Jeżeli miał Pan zastrzeżenia po zakupie pojazdu trzeba było to nam lub firmie sprzedającej zgłosić, polskie prawo umożliwia konsumentowi na reklamację/ zwrot zakupionego towaru
Jako, że od zakupu do wykrycia usterek minęło pół roku i w tym czasie auto pokonało 11000km to wina i tak pewnie spadła by na mnie.

Uściślając moja wcześniejszą wypowiedź... Nowe samochody jak najbardziej a co do używek z komisu... ja się zraziłem. Może faktycznie po wspomnianych zmianach jest lepiej, został wprowadzony program Ford Używane, jak dobrze nazwę pamiętam, który daje gwarancję na samochody i może to kiedyś mnie znowu przekona do kupna używanego...
Odpowiedz

Zasady postowania