![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-03-2011
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam,
Sprawa dotyczy FF FL 1,6 TDCI - 90KM - 2008 - przebieg: 125 tys. Dzisiaj rano jak jechałem po mieście odczułem spadek mocy (stan utrzymuje się). Sytuacja wygląda tak próbuję jechać z dynamiką jak zawsze i widzę, że samochód zrobił się 'mułowaty', wkręcam na wyższe obroty, czuję że pedał gazu jakiś mniej czuły. Samochód osiąga powiedzmy pożądaną prędkość, ale obroty zdecydowanie większe niż normalnie przy tej prędkości. Ostatnimi czasy czułem, że coś zaczyna się dziać z pedałem gazu, raz na jakiś czas było słychać takie 'lekkie chrobotanie' ale zupełnie bez utraty dynamiki itp. Paliwo: zawsze tankuję na Orlenie bądź Shell'u. Fakt, że przez ostatni miesiąc samochód trasy dłużej nie widział. Jednak nigdy mi się coś podobnego nie zdarzyło. Filtr paliwa: miałem wymieniać, może już mu coś dolega, bo stuknęło mu już 60 tys. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, Kuba |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-03-2011
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Może jednak? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |