![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-06-2009
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180 KM
Rocznik: 2016
|
witam kolegów mam mały problem z tak zwaną przepustnicą dwudrożną. z zaworków przy przepustnicy wydostaje się olej czy jest jakiś sposób żeby te zaworki naprawić - zregenerować? na allegro za taką przepustnicę wołają 500zł używka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 FWD A8 190KM
Rocznik: 01-2020
|
Możesz wrzucić fotki gdzie powstają wycieki oleju?
|
|
|
|
#3 |
|
|
nie mam własnej fotki tą zapożyczyłem od kolegi z forum c-max miał podobny problem ale nic ciekawego nie opisał jak go rozwiązał. Puszcza dokładnie z tego zaworka co u niego zaznaczony w czerwonym kółku
Ostatnio edytowane przez grzesiuj@onet.eu ; 26-11-2020 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
No to tak jak u mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekaw jestem czemu tak się dziejeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na razie nic z tym nie robiłem... ale też mi się to nie podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#5 |
|
|
nie wiem jak u ciebie ale u mnie wali dość mocno. a zasięgałeś jakiejś wiedzy co to może być?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
jeszcze nic... na razie tylko zauważyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jutro wyczyszczę zapaskudzoną okolicę i zobaczę jak szybko się zabrudzi ?
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
pewnie macie zawalony dolot i całą rurę dolotową do interculera , mimo to jeśli się poci to jest gdzieś luz -nieszczelność i stąd te wycieki .
|
|
|
|
#8 |
|
|
Zaznaczyłem na zdjęciu o który region chodzi. Na tym zdjęciu ( sprzed roku ) nie widać zabrudzeń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak myślę, czy to nie wpływ ostatniego dolewania oleju - nie zwróciłem na to uwagi... Zobaczę co będzie teraz po oczyszczeniu w/w okolicy papierowym ręcznikiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-05-2012
Model: MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
koledzy a znacie kogoś kto sprzedaje części do forda potrzebuję kupić pilnie taką przepustnicę ale nie mogę nigdzie znależć. pompcy!!!!!!!!! serwis woła 1750zł za nową
|
|
|
|