![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2007
|
Mam do was pytanie
Czy nawigacja ze zdjęcia poniżej będzie pasować do Forda Focusa z 2006 roku? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak wygląda moje Radio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2001
|
tak
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Wiesz o tym, że ta navi (nazywa się Denso) składa się z dwóch modułów?
1) to co masz na zdjęciu 2) komputer navi z czytnikiem DVD map umieszczony standardowo w bagażniku. Bez tej drugiej części nie działa. Nie muszę dodawać, że wiązka przewodów pomiędzy tym wyświetlaczem a komputerem jest unikalna i musi być w komplecie...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-11-2012 o 00:10 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
tedi_k Zostałem zapewniony ,że wszystko jest w komplecie.
Pytanie do Ciebie czy ona na 100% pasuje. Ile by kosztowała wymiana tego w ASO? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
FCP member
|
Musisz jeszcze dokupić sobie kosz do tej navi (czyli stelaż w konsoli w który montuje się navi). Standardowy kosz do radia i panelu klimatronika jest inny i nie nadaje się.
Co do montażu - najbardziej pracochłonna jest wymiana anteny - potrzebna jest nowa stopka anteny na dachu z anteną GPS (mam nadzieję, że jest w komplecie, bo inaczej kolejne 250zł wydatku...) i kablem doprowadzonym do bagażnika do komputera. Wymaga to praktycznie demontażu podsufitki - tak ok. 2-3 godz. pracy. Wymiana kosza i montaż navi oraz programowanie to pewnie kolejna godzina. Tak więc nie zdziwię się jak dobry serwis zawoła 300-400zł z montażem anteny.
|
|
|
|
#6 |
|
|
tedi_k dziękuje za odpowiedź
Czyli potrzebne do wymiany jest: Nawigacja Ramka Pełne Okablowanie Antena Czy o czym zapomniałem?? Proszę powiedz mi jeszcze jak z mapami do tych nawigacji? Chodzi mi o to czy są dostępne na rynku ,jaka cena itd. Zdążyłem już się naczytać ,że mapy nie są po polsku ,to prawda? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
FCP member
|
Ramka jest na zdjęciu. Ja mówiłem o stelażu (to co widać w kokpicie po wyjęciu radia i do czego to radio się przykręca).
Kosz to jest mniej więcej coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Oczywiście ten z tej aukcji jest niedobry!!! Nawigacja rozumiana jako dwa urządzenia. Mapy na allegro/ebay bywają bez większego problemu. Wydaje się, że niektóre z nich to mogą być podróbki, do Denso nie ma tak dobrego systemu ochrony map jak Blaupunkt w navi TravelPilot FX i NX (tych nowszych od Denso). Zawsze można się upewnić czy mapa działa.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-11-2012 o 00:51 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: focus mk2 FL / fiesta mk7 titanium x
Silnik: 1.6 benzyna / 1.0 benzyna ecoboost
Rocznik: 2010 / 2013
|
Gra nie warta świeczki. Całość wyniesie cię pewnie ok. 2000-2500. Później problem z mapami Polski. Przy sprzedaży auta mało istotne że jest takie radio.
Lepiej kupić zwykłą navi na szybę i mieć po problemie. W ASO montaż czytnika DVD -80zł, a to tylko 4 śruby. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Szajs nie warty świeczki-mimo kompletu musi być jeszcze odblokowana kup lepiej nowszego blaupunkt fx lub nx o wiele lepsza jednostka i tańsza i nie trzeba do tej pierwszej stelażu o niebo lepsze mapy
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
|
Należy również pamiętać o sparowaniu zamontowanej jednostki z autem = wds lub ids
|
|
|
|