![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: bartek
Model: focus
Silnik: 1.8 115ps lpg
Rocznik: 1999
|
witam, posiadam focusa 1.8 1.6v +lpg autko dodajac gazu powyzej 1300 obr pracuje dobrze bez roznicy benzyna czy gaz, lecz ponizej tych obr, silnik drży mocno, przez chwile chodzi ładne za chwile drży i juz tak zostaje, przy dojezdzaniu do swiatel auto potrafi zgasnąć zadnego problemu z odpaleniem nie ma, nie mam kompa, ale DTC pokazuje 0 błędow, nie wiem wymienilem swiece filtry benzyny, gazu nic, bylem u gazownika, to powiedzial ze z lpg wszystko ok, nie mam pojecia juz kuzwa, focus polski salon jeden wlasciciel od 99' roku, a tu takie cuda, jak bylo cieplej chodzil lepiej, nie wiem co jest, w miesiac wale ponad 1000 km auta potrzebuje jak nogi, nie wiem co mam wymyslic juz przy kazdym skrzyzowaniu gasnie a jak nie gasnie to obroty spadaja do takiego stopnia ze jak nie dodam gazu to zaraz zgasnie cuda, pomocy bo wszyscy w mojej miescinie rece rozkladaja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to wszystko dzieje sie bez roznicy czy na lpg czy na benzynie
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
A czytałeś na forum o silniku krokowym ? To jedna z zasadniczych przyczyn spadania obrotów po wysprzęgleniu, prowadzącego często do gaśnięcia silnika.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: bartek
Model: focus
Silnik: 1.8 115ps lpg