![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Szymon
Model: Transit
Silnik: 2,2 TDCI 110 km
Rocznik: 2008
|
Transit 2,2 TDCi-2008r .Nie chce osiągnąć więcej jak 3000 obr. i czasami przerywa ,(jak by nie miał iskry na świecy-daje tylko przykład).Normalnie odpala,nie świecą się żadne kontrolki,obroty nie falują,nie słychać żadnych podejrzanych dźwięków, Co może być przyczyną? Bardzo proszę o pomoc.Mam auto od nowości, przy silniku nic nie było jeszcze robione.Przejechane 120 tys.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Jest trochę zaprogramowanych w sterowniku różnych zależności, które ograniczają obroty. Np kiedy wciśnięte jest sprzęgło, silnik nigdy nie przekroczy 3.000 obrotów. Już był na forum taki przypadek - uszkodzony czujnik pedału sprzęgła.
Przegrzewający się silnik (wystarczy zwalony czujnik) to też ograniczenie obrotów (plus włączające się na full wentylatory) - do złudzenia przypomina to tryb awaryjny, ale nie pali się kontrolka. Dobrze by było podłączyć tester i pojechać na próbę aby sczytać parametry ciśnienia paliwa na szynie w trybie rzeczywistym...
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Szymon
Silnik: 2,2 TDCI 110 km
Rocznik: 2008
|
Mam wolną chwilę to wracam do problemu.Obroty ma już normalne,(samo mu przeszło-nic nie wymieniałem) pozostało tylko to takie delikatne szarpanie czasami.Nic się więcej nie dzieje to na razie jeżdżę.Filtr paliwa oczywiście wymieniony.Komputer dalej nie pokazuje żadnych błędów.Dziękuję za odpowiedź.
Jak zrobię pomiar ciśnienia na szynie to dam znać. |
|
|
|