![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam podobnie jak w temacie dziwne zachowanie silnika na biegu jałowym. obroty wzrastają wraz ze wzrostem ładownia dodam że podczas testu zegarów ładowanie pokazuje na biegu jałowym między 13.4 a 15.0 skacze, wraz z tymi skokami skaczą obroty, dodam że gdy wcisnę sprzęgło sytuacja się uspokaja i obroty się w miarę normują czyli delikatne ruchy wskazówki obrotomierza normalne jak dla mk3. Bateria w pełni naładowana. żadne odbiorniki nie są włączone czyli teoretycznie nic nie powinno pobierać prądu. a oto link do filmiku który nagrałem. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: jacko
Model: MAZDA 6/KA
Silnik: CiTD/Endura
Rocznik: 2005/1997
|
witam , jak stary masz akumlator?, to że naładowany i możesz odpalic to nie wszystko, spróbuj podmienić aku i zobacz.( przerabiałem ten temat u siebie, tez nie mogłem ustalić co powoduje falowanie obrotów) Druga sprawa to sprawdz miernikiem prąd ładowania a nie na teście zegarów( ładowanie w/g mnie nie własciwe)
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
aku zapewne ze 3 lata ma jest to 80 Ah trochę za duży jak dla mnie. w chwili obecnej nawet nie odpale bo pojawił się problem rozrusznika "chyba" w ogóle nie kręci. prąd jest wszystko ok a rozrusznik nie kręci raz przy odpalaniu żona jak zaglądała pod maskę mówiła że iskry widać, ogólnie jestem zmęczony tym samochodem i w chwili obecnej uważam że Ford ogólnie nie nadaje się do normalnego użytkowania. 300 tyś przebiegu robi swoje.
|
|
|
|