![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-10-2012
Model: Ford Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2003
|
Dziś poszedłem do swego mk3 (sedan) i otworzyłem bagażnik lecz już nie mogłem go zamknąć.... Nie zamyka się, ani na pilota ani przez trzaśnięcie klapą- zamek poprostu nie zamyka klapy. Póżniej podjechałem pod blok by go suszarką rozgrzać... by może odmroził się. Niesty nic to nie dało, a w dodatku nie mogę odpalić auta! Chyba siadł też akumulator.... Świeci się czerwona dioda. Ale nie zmienia to faktu że bagażnika w żaden sposób nie da się zamknąć... Pomóżcie!
Bump: Po wlaczeniu stacyjki zapalaja sie lampki wszytkie przy liczniku pozniej jest takie tykanie jak odpalam i wskazowki licznikow przesowaja sie na max... i wracają. Teraz znow probowalem i zapalja mi sie lampki ale tylko w konsekwencji przed odpaleniem swieci sie lampka od poduszek... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Powie ci jedno,kup nowy Aku bo cie to tak czy tak nie minie a potem zobaczysz z tym bagażnikiem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
możliwe że pekła sprezyna w zamku i dlatego nie zamyka sie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
jet nowy akumulato... zamek niestety nie działą bagażnik otwartyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. muszę do mechanika pojechać...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Mirek
Model: Focus IV
Silnik: 1,5
Rocznik: 2018
|
W moim mk3 HB zamek klapy elektrycznie przestawia sie po otwarciu (słychac charakterystyczny dźwięk). Jak za szybko zamknę i nie zdąży się przestawić - odbija i nie da się zamknąć, muszę chwilę poczekać aż się przestawi. Na pewno nie jest to dobrze, ale działa tak parę lat i zawsze sie w końcu zamyka. Myślę śe u ciebie jest coś w tym stylu - sterownik zamków zgłupiał. Jedynie komputer go uratuje.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Z tego co zauważyłem to tam ta zapadka w zamku wogóle nie opdada i nie blokuje zamka. Jak kluczykiem ruszam to widać jak linka pracuje ze ją podciąga ale nie ma zkad bo ta zapadka jest w pozycji jakby kluczyk był na maksimum otwierającym zamek. Cięzko to wytłumaczyć. Jechałem dziś samochodem i bagażnik taśmą klejącą przykleiłem by mi się nie otworzył czasami....
Bump: Bo on po prostu jest w miejscu i wygląda na zamknięty. Masakra. Mechanika nie załatwiłem dziś może jutro mi się uda... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ech... na jutro mi samochód baardzo potrzebny wiec wątpie w sukces że jutro będe jezdził nim. |
|
|
|