![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Focus mk1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
|
Witam
Przeczytałem temat o naprawie,cięgnie bowdena i ogólnie o tej niedoróbce ze strony Ford'a. Pytanie mam takie.Jako że muszę jechać kawałek w trasę a nie mam nawiewu na przednią szybę (teraz tylko kierunek nogi), czy można jakoś mechanicznie przestawić kierunek nawiewu na przednią szybę? Później oczywiście wymienię te elementy,ale potrzebuje to zrobić teraz w przeciągu 24h a nikt w tym terminie na moją wioskę takich części nie dostarczy. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: focus kombi
Silnik: 1.8 tddi 90 km
Rocznik: 2002
|
tak jak odkręcisz polkę pod nogami kierowcy można wyczepić zestaw linek z plastikiem o ile się nie myle siwa obudowa i ręcznie przestawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: focus
Silnik: 1,4
Rocznik: 1999
|
ogólnie rzecz biorąc to jeśli chodzi o awaryjną zmianę kierunku nawiewu to jeśli nigdy nie widziałeś tego z bliska to nie zrobisz tego na omacka bez zdjęcia półki.
Polecam zdjąć półkę odpiąć cięgno (te szare górne) i trochę niżej po prawej będziesz miał taki mechanizm przesuwny ( mi na początku często się zacinał ) przesuń go na maxa w duł i sprawa powinna być załatwiona. Tak na marginesie jeśli problem leży po stronie cięgna takie to cięgno kosztuje 140 zł i bez pożądanego nasmarowania tego mechanizmu nie ma sensu go zmieniać (ja zmarnowałem już dwa ) teraz rozebrałem to wszystko pożądanie nasmarowałem i już od miesiąca nie mam problemu z zacinaniem się. W razie jakiś pytań chętnie pomogę |
|
|
|