![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-11-2012
Model: Wesfalia nugget 2,0 '89
Silnik: Swap 2,3 16V Y5A + automat
Rocznik: 1989
|
Witam. Będę montował ,aluminiową miskę z wałkami od galaxy do silnika od scorpio. Niestety nigdzie nie mogę namierzyć jej dolnej części - metalowej. Czy orientujecie się koledzy gdzie można dostać coś takiego najlepiej z uszczelką. Sprawa dość pilna.
Ostatnio edytowane przez elspasoo ; 24-12-2012 o 10:51 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
W 2,3 wycofali się z typowej uszczelki do tego metalowego spodu na rzecz silikonowej uszczelki w takiej tubie. Nie musi być oryginalna dostaniesz taka w każdym sklepie motoryzacyjnym.
A co do tego spodu też nazywanego przez niektórych miską w Aso bez problemu, lecz cena jest zaporowa, bo z tego, co pamiętam około 1400 zł. Nieźle przesadzili. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Lecz kiedyś się tym tematem interesowałem i w firmie Fota bądź, co bądź nie mieli tego, ale podali mi namiary, która firma to robi. Lecz niestety nie mam ich już. Zadzwoń i podpytaj. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-11-2012
Model: Wesfalia nugget 2,0 '89
Silnik: Swap 2,3 16V Y5A + automat
Rocznik: 1989
|
Dziękuje za informacje. W każdym razie ta metalowa wytłoczka w ASO 1436zł - prawdę mówiąc sporo mniej kosztuje cały kompletny używany silnik - wstyd. Przekopałem temat dośc dokładnie , niestety tylko używka - na szczęście znalazłem już 2 szt.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
|
@wojtekn możesz wrzucić poglądowe zdjęcie tej miski ze swoich magicznych programów.
Google pokazuje różne jak wyszukuję i chciałbym porównać. Mam u siebie wgniecioną (i to mocno) i rozglądam się za czymś na wymianę. Mechanik mi ostatnio powiedział, że jakby to było w innym aucie to już by było dawno po silniku....
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
|
A prosze bardzo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS: Troszkę cena poszła w góre teraz cena wyjściowa to 1660,50 zł masakra. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
|
Dzięki. Na portalach aukcyjnych są wystawione razem z częścią nr 1 więc się trochę dziwiłem patrząc na zdjęcia, że to takie "skomplikowane" ustrojstwo.
|
|