![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 kombi
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
Witajcie,
mam nadzieję w tym wątku uzyskać od Was wskazówki co dalej robić, bo ja już nie mam sił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Problem dotyczy oświetlenia pod lusterkami zewnętrznymi. Opis sytuacji : W ciągu dnia ( jak jest jasno ) nie włącza się wcale, jak wjade do garażu podziemnego i jest tam takie przyćmione oświetlenie to czasem się załączy i świeci ( zarówno po kliknięciu na pilocie przycisku otwarcia drzwi jak i po otwarciu drzwi na uruchomionym silniku) Wieczorem, jak jest całkiem ciemno to się nie włącza ( raz się włączyło jak silnik był już uruchomiony - przy otwarciu auta było ciemno - foto). Jak otwieram samochód to na chwile błysną ( ale też nie zawsze ) tak na 0,5 sek i gasną. Podpięcie auta pod kompa nic nie wykazuje, brak błędów oświetlenia. Paru magików się tym próbowało zajać ale polegli .. Lampki nie są oryginalne - wymieniłem na LEDowe z CAN - zakupione na allegro. oryginalne były słabe - ale nie wiem jak wcześniej działały - auto zakupiłem niedawno . Działać działają, ale nie ma reguły co do tego kiedy zadziałają. Jak ugryźć ten temat ? Ktoś... coś... ? Pozdro |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Na forum jest całe mnóstwo wątków typu "ratunku, bo wymieniłem żarówki na ledy i nie działają / są problemy / itd." pozdrawiam pankrakus
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 Tdci 150=> 180km
|
Witam,
Lampki pod lusterkami świecą po załączeniu hamulca ręcznego. Gdy hamulec nie jest zaciągnięty lampki tylko błysną, jak w twoim przypadku. Ostatnio edytowane przez arturek ; 12-10-2019 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Jesteś pewien hamulca? Ja mam Focusa i lampki w lusterkach świecą niezależnie od hamulca pozdrawiam Arturek
|
|
|
#5 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 Tdci 150=> 180km
|
Ja przedstawiłem sytuację jaka jest u mnie. Mam ledy pod lusterkami.
Załączony ręczny ==> lampki świecą po wyjściu z auta. Brak ręcznego ==> lampka mignie i tyle. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Na chwilę obecną lampki działają. Ale tylko na zaciągniętym hamulcu postojowym. Sprawdzę jeszcze wieczorem co i jak.ale wstępnie wygląda to na hamulec :-)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Bez urazy.U mnie w końcu 17 roku tak nie ma przed chwilą sprawdziłem świecą zawsze.to upewnia mnie że to zależne jest od wersji softu.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
|
Cytat:
Następna sprawa to warto zmienić w modułach drzwiowych opcję z żarówki na led jeśli pozbyliśmy się oryginalnych żarówek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Dzięki za pomoc. Problem rozwiązany. Lampki pod lusterkami świecą tylko po załączeniu hamulca ręcznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz jak to zmienić? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdzie grzebać ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Da się w ogóle ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|