![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
|
Witam,
czy mogę poprosić żebyście spojrzeli na zrzuty mojej pracującej lambdy? Mam kłopot, ponieważ po zejściu z obrotów (np. wrzucenie na luz podczas jazdy, lub wyhamowanie na luzie przed światłami) spadają mi obroty do 700-750, a potem dopiero się podnoszą (i opadają do właściwych 750 obrotów) To co mnie zastanawia, zaznaczyłem na czerwono - stałe obroty, w miarę normalna sinusoida - kiedy podniosę obroty, a potem z nich schodzę, napięcie na sondzie pozostaje jeszcze wyższe i dopiero za chwilę schodzi w dół. Czy jest to normalne, czy może mieć wpływ na właśnie takie zachowanie obrotów? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki serdeczne z góry za opinie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Nikt z fachowego grona nie jest w stanie ocenić? Ja u siebie ostatnio badałem lambdę i tez coś takiego zaobserwowałem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CBR 1000RR + MICRON ![]() FORD - nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 11-04-2013 o 19:21 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
generalnie pierwsza sonda powinna pracować na wolnych obrotach w zakresie 0,2-0,8 V naprzemiennie a druga sonda powinna być w okolicy 0,2-0,4. tutaj na wykresach Marinez07 widać, że pierwsza sonda odczytuje za bogatą mieszankę przez dłuższy moment na wolnych obrotach a druga pracuje podobnie więc wstępnie wnioskuję, że kat jeśli tam jest to nie działa bo sondy pracują bliźniaczo podobnie. dlaczego pierwsza na wolnych jest ustabilizowana w okolicy 0,8V trudno mi powiedzieć. może świece nie dopalają paliwa i jest za "bogato", mogą w nich również nie działać obwody podgrzewania, które załączają się właśnie na wolnych obrotach. druga sprawa to jakie błędy wywala sterownik silnika? Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 11-04-2013 o 23:59 |
|
|
|
|