![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maniek
Model: Seat
Silnik: ATM
Rocznik: 2000
|
Witam serdecznie jeżeli powielam jakiś wątek to z góry wielkie SORRY ale nie znalazłem takiego
Mam problem z mondeo 2.0 TDDI 130 KM A mianowicie ogólnie auto jak na swoje 130 koników to bardzo słabo przyspiesza powyżej 3000 obrotów powiedzmy że jako tako. Czasami zdarzy się, że coś się odblokuje i aż miło wbija w fotel lecz jest to efekt krótkotrwały. Jako ciekawostka zauważyłem że jadąc na jakimkolwiek biegu puszczam gaz wyłączam zapłon - następnie włączam zapłon i auto odzyskuje moc ale niestety na krótką chwilę i znowu się zamula po powtórzeniu zabiegu efekt ten sam. Dodam jeszcze, że powyżej 2000 tys obrotów silnik pracuje znacznie głośniej - ale czytałem na forach że te "grzechotniki" tak mają (??). Może miał ktoś podobny problem. POMÓŻCIE |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Jesteś pewny, że masz TDDi 130KM? Czy TDCi? Kontrolka świec żarowych mruga, czy auto kopci?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maniek
Model: Seat
Silnik: ATM
Rocznik: 2000
|
Na pewno jest 130 KM (96 KW) TDDI, auto nie kopci wogóle chodzi równo, nie szarpie, wszystkie kontrolki w normie odpala od strzała.
rocznik 2000 końcówka. Nie wiem czy może mięć to związek ale kiedyś miałem taką akcję w seacie alhambrze 1.9 tdi tylko że tam moc się wyłączała podczas jazdy i po resecie kluczykiem w czasie jazdy moc wracała na jakiś czas ale efektem końcowym było strzelenie turbiny - nie wiem czy to może mieć jakiś związek bo to zupełnie inne silniki. Ostatnio edytowane przez klosekm ; 13-12-2015 o 13:41 |
|
|
|