![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo III
Silnik: 2.0 tdci 130KM
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam,
Jeżdżę MK3 2.0 tdci. Ostatnio podczas jazdy --> ulubiona sprężynka brak mocy, auto miało problem z odpaleniem ponownie. W warsztacie stwierdzone że to prawdopodobnie podaąca pompa wtryskowa ale nie wykluczają też kompa bo błędy są "dziwne" i niejednoznaczne". Auto na wolnych obrotach pracuje normalnie (lekko kopci na biało) ale podczas jazdy brak mocy. Wtryski wymienione 8 miesięcy temu. Turbo też. Nie miał ktoś może podobnego przypadku? Albo zna mechanika który jest to stwierdzi jednoznacznie za normalne pieniądze a nie metodą wymiany wszystkiego po kolei? Ps. soory jak dubluje temat ale nie mogłem znaleźc nic podobnego Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
![]()
A jakie masz błędy???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
![]()
Pompę wysokiego cićnienia można sprawdzić tylko na stole probierczym mając odpowiednie urządzenia diagnostyczne.W stanie zabudowanym jest to niemożliwe ,chyba że całkiem padnie.Jeszcze nie miałem przypadku żeby sprężynce winny był komputer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::beginner
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo III
Silnik: 2.0 tdci 130KM
Rocznik: 2002
|
![]()
Niestety nie mam numerów błędów, wyskakiwał bład pompy oraz listwy wtryskowej (jeśli dobrze pamiętam). Zalałem dziś mu stanadyne i przejeździłem nim godzine i auto chodzi równo ale brak mu mocy. mam wrażenie jakby brak było turbo. A możliwe jest że padła pompa skoro auto pali, pracuje równo, nie kopci i jedyny objaw to brak mocy? problem właśnie wtym że większośc "specjalistów" chce diagnozowac to przez wymiane elementów (pompa, komputer itp, ani słowa o turbo) niestety za taką usługa zarzyczyli sobie 800zł (bez gwarancji że to naprawią)
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 tdci 115hp
Rocznik: 2003
|
![]()
a sprężynka Ci się cały czas świeci ? Po restarcie kluczykiem znika?
|
![]() |
![]() |