![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-02-2010
Model: Mondeo MK 1 / MK 3
Silnik: 2,5 V6 / 2.0 TDDi
Rocznik: 1994 / 2002
|
Witam, juz pisalem na ten temat, ale problem pozostal. W skrocie; podczas jazdy, silnik zgasl i zaczela pulsowac sprezynka, szybko zresetowalem kluczykiem, ale to bylo dobre na krotka chwile i sytuacja sie powtorzyla, wiec staralem sie jechac, nie na za wysokich obrotach /na piatce 100km/h/ i dojechalem do miejsca przeznaczenia. W pierwszej kolejnosci postanowilem wymienic filtr paliwa, bo to najtaniej i myslalem, ze to jest przyczyna, ale niestety to chyba nie to,a jedynie w konsekwencji tego zapowietrzylem uklad paliwowy, po kilku- kilkunastych probach odpowietrzania, poddalem sie, nie udalo mi sie. Co robilem? Odlaczylem przewod z zolta klipsa od filtra i zakrecilem rozrusznikiem - paliwo idzie, odlaczylem przewod z czerwona klipsa i tak jak wyzej, odkrecilem twarde przewody na wtryskach - palwo idzie. To co jeszcze? A, filtr zalalem do pelna paliwem. A i jeszcze jedno, ten filtr, co kupilem w Niemczech, na podstawie VIN, jest troszke wyzszy od starego, poza tym, nie rozni sie niczym.
Dzis zaholowalem auto do serwisu Bosch-a, na komputer /a, po 200 euro/ i jutro mam dowiedziec sie, co komputer wykaze. Boje sie tego, ze bedzie tak jak nieraz, koledzy na forum pisali, ze pokaze bledy, ale to nie bedzie przyczyna i wydam grube pieniadze na pompe, wtryski itp, a na koncu, okaze sie, ze to bylo cos, zupelnie banalnego. Dlatego prosba, jak ktos ma jakies pomysly, to prosze o info, moze zaoszczedze pare euro. Dam jutro znac, jak bylo na kompie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Kolego przestan zakladac w kolo nowe tematy, pisz w tym ktory juz masz.
Zapoznaj sie z zasadami tu panujacymi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Cytat:
Kiepsko podszedłeś do tematu, jak już zdecydowałeś się samodzielnie wymieniać filtr było trzeba poczytać na forum jak to zrobić, inna sprawa to to że na pewno nie sprawdziłeś czy w filtrze miałeś opiłki a to by wiele powiedziało co może byc powodem. Teraz to już tylko komputer coś może powiedzieć. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Oczywiscie, ze filtr zalalem ropa przed zalozeniem, na full, ale po chwili jazdy, spadl mi przewod przelotowy z filtra i wtedy zaciagnal powietrzem do ukladu, od tamtej pory nie moge go uruchomic, choc kilka razy udawalo mi sie, ale na krotka chwile, po czym zgasl. Sadzicie, ze moglem pompe wtryskowa wykonczyc?
Bump: A, jeszcze jedno, czy moge miec problem z opilkami w pompie, tak jak w TDCi, czy ten problem u mnie nie wystepuje? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Witam, bylem dzis na diagnostyce silnika, bledow bardzo duzo, oto one:
P1665 P1666 P1608 P1608 /-dwa razy?/ P0335 P0216 B2139 P1246 Mechanik mowil o pompie wtryskowej, czy faktycznie jest tak zle? Czy oplaca sie kupic nowa, czy nie przewyzszy wartosci auta, czy uzywana, czy regenerowac? Co radzicie? |
|
|
|