![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-09-2008
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam,
Panowie, proszę Was o pomoc bo już nie wiem do czego się przyczepić. Otóż w moim Focusie mk2 1.8 TDCI na zimnym silniku auto wpada w duże wibracje. Dzieje się tak TYLKO NA WOLNYCH OBROTACH i kiedy silnik jest zimny. Kiedy się zagrzeje (ale tak solidnie, po przejechaniu kilkudziesięciu km) wszystko ustaje. Po dodaniu gazu (zwiększeniu obrotów) również drgania ustają.Myślałem, że to dwumas, także jestem dopiero co po wymianie całego dwumasu, sprzęgła i wysprzęglika (2500 zł!), ale wciąż drgania nie ustąpiły. Byłbym wdzięczny na nakierowanie, co to może być. Wibracje są na tyle mocne, że rezonuje mi to na deskę rozdzielczą i słyszę drgania samych plastików. Ostatnio edytowane przez Shadowm ; 01-05-2013 o 20:19 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: szwagier
Model: Ford Focus 2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Tak strzelam ale może coś z poduszkami silnika?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-09-2008
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Wiadoma sprawa, że bez oberzenia auta można tylko zgadywać, ale dzięki Forfiter! Też podejrzewam poduchy silnika albo skrzyni, będę musiał gdzieś podjechać i to sprawdzić... Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to byłbym wdzięczny, taka mała burza mózgów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|