![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-05-2007
|
Witam serdecznie.
Właśnie stanałem przed decyzja kupna bagażnika na rowery.W sklepie sprzedającym bagażniki Thule powiedziano mi,że nie ma przewidzianego bagażnika na tylną klapę (o takim początkowo myślałem).Sprzedawca zasugerował montaż haka i kupno bagażnika na hak.Macie może jakieś doświadczenia?Czy bagażnik dachowy przy dość wysokim samochodzie nie będzie sprawiał zbyt dużch oporów? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-05-2007
|
Ford oferuje uchwyt na rower do C-max montowany na miejscu środkowego tylnego fotela.
Koszt ok 250 PLN. Używam od pół roku i jest ok. Teoretycznie po wyjęciu kolejnego fotela istnieje możliwość montażu drugiego uchwytu. pozdr |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-12-2005
|
ja mam bagażnik montowany na tył klapy na 3 rowerki.
plusy: szybki montaż, uniwersalność tj. możliwość zastosowania do wielu aut ( np.w przypadku zmiany) możliwość otwarcia bagażnika ( ale bez rowerów !) łatwy dostęp do zał/zdjęcia rowerów. minusy: opory powietrza większe niż bagażnika dachowego, po założeniu brak możliwości otworzenia klapy bag. ( zbyt duży ciężar), zasłania częściowo światła. najciekawsze rozwiązanie to hak i bagażnik na niego z możliwością uchylania aby dostać się do bagażnika. Ja się nie zdecydowałem na to ze względu na koszt bagażnika i haka. Aby dostać się np. do bagażnika można oczywiście złożyć szybko oparcie fotela ale to oczywiście nie to samo.
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-12-2004
|
Ja zabieram 2 rowery do bagażnika C-Maxa, uprzednio zdejmując z nich przednie koła, no i składając prawy lub lewy oraz środkowy fotel tylnej kanapy. Mieszczą się jeszcze torby z ciuchami. Jedyny mankament tego rozwiązania to, że - aby nie poobijać wszystkiego, najlepiej ładować je w dwie osoby.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-10-2007
|
Kupiłem sobie uchwyt do montowania roweru wewnątrz auta - wg mnie jest to najlepsza opcja - z tym, że trzeba wziąć pod uwagę:
- wsadzasz 1 rower, z tyłu siądą max 2 osoby - wsadzasz 2 rowery, z tyłu siądzie tylko 1 osoba :fcp5 Czasami używam jeszcze bagażnika dachowego na 2-3 rowery. Mam mocowania na widelec, czyli żeby założyć rower, to trzeba zdjąć przednie koło - też fajne rozwiązanie :fcp1 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Puma ST
Silnik: 1.5 EcoBoost 200 KM
Rocznik: 2021
|
Pozwole sobie odgrzać stary temat.
Mam C-Maxa MK1 z hakiem i chcę kupić bagażnik na 3 rowery. Czy jak kupię bagażnik odchylany, to klapę da się otworzyć bez problemu? Myślę o modelu Thule Rideon 9503. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-11-2011
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
Mam podobny bagażnik tylko nie thule i jak go odchylam z rowerami to można otworzyć klapę. Ja jednak swoją platformę będę w tym roku sprzedawał gdyż zajmuje zbyt dużo miejsca gdy nie jest używana.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-10-2009
Model: Ford Fiesta / Mondeo IV lift / C-Max / Focus 1.8 TDCI
Silnik: 1.3 Endura / 2.0 TDCI 140KM / 1.6 TDCI 90KM / 1.8 TDCI
Rocznik: 1997 / 2012 / 2009 / 2003
|
THULE generalnie strasznie drogie. nie ma jakiegoś TOP`owego cena do jakości?
wydaje się, że te na klapę bagażnika są ok, ale ja osobiście nie wiem który kupić. kusi mnie wersja z cyklu : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] bo niedroga. ale, żeby tylko z tego nie było prawdziwej klapy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). |
|
|
|