![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-06-2011
Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 1996
|
Witam,
jestem w trakcie wymiany łańcucha rozrządu w moim Galaxy (jak w temacie silnik benzynowy 2.0 8V DOHC). Długi ślizg jest mocowany na dwie śruby, na górnej śrubie mam dwie podkładki, poprzedni ślizg był połamany więc nie wiem jak to pracowało wcześniej. Mam pytanie czy ktoś się może orientuje czy tam powinny być te podkładki i czy ślizg powinien być zamocowany na sztywno, czy też powinien mieć jakiś luz. Jeśli nie dam podkładek będzie miał luz chociaż wydaje mi się że to byłoby troche ryzykowne rozwiązanie. Z podkładkami w tej chwili też ma troche luzu, chociaż mniej. Możliwe, że śruba jest też nieoryginalna i nie powinien mieć wcale żadnego luzu. Z góry dziękuję za pomoc jeśli ktoś będzie wiedział jak to powinno wyglądać. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-09-2011
Model: galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 1996
|
U góry muszą być dwie podkładki umnie tez były .slizg musi mieć trochę luzu przykręc go z wyczuciem
|
|
|
|