![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Signum
Silnik: Z19DTH
Rocznik: 2006
|
Witam.
Piszę w imieniu ojca, ze względu na jego podeszły wiek jak i nieumiejętność poruszania się w sieci. Mianowicie żeby nie owijać w bawełnę potrzebuje stabilizator do modelu jak w temacie ale wyglądający tak jak na załączonym zdjęciu. Do tej pory spotykałem się z zupełnie innymi a co najważniejsze z mocowaniami w pionie a nie w poziomie jak na foto. Prosiłbym o jakąś pomoc w znalezieniu takiego stabilizatora ponieważ ojca egzemplarz uległ pęknięciu na mocowaniu. Dziękuję z góry jak mało który. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 04-12-2014 o 15:22 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
A ta druga wersja nie da się zamontować wraz z łącznikami? Jeżeli chodzi o mocowania do karoserii, to one się przekręcają wokół drążka, więc nie ma znaczenia, czy montowane są w pionie, czy w poziomie, zresztą, u mnie jest właśnie inna wersja i mocowania są w poziomie. W załączniku jest rysunek fragmentu stabilizatora zaczerpnięty z książki „Sam naprawiam…” i foto z mojego auta.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Czyli miałeś taki sam jak ten na moim zdjęciu i przerobiłeś na tą wersję z mocowaniem pionowym do końcówek drążka? Mógłbyś mi opisać co potrzeba wykonać aby to przerobić? Czy gdy kupię drążek z pionowymi mocowaniami to będzie pasował p&p do ojca wersji?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Nigdzie nie napisałem, że miałem taki i przerobiłem. Moim zdaniem będzie pasował, ale pewności nie mam. Zmierz gabaryty, czyli długość ramion (5 na rysunku) drążka skrętnego i odległość pomiędzy łącznikami (6), jeżeli jest to samo, to powinno pasować.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Tylko spójrz że mocowanie do końcówki drążka jest w innej płaszczyźnie. W załączniku jest dokładnie zdjęcie z ojca auta.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Znasz kogoś w okolicach Warszawy kto miałby takie części?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Znam z okolic Krosna, ale to raczej za daleko dla Ciebie. Szukaj na szrotach, albo na allegro.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Fiesta/Fiesta/Mondeo
Silnik: 1,3HCS/1,6KENT/2,0ZETEC
Rocznik: '94/'83/'98
|
W lipcu '98 wprowadzono nowe łączniki stabilizatorów, co wiązało się ze zmianą kształtu stabilizatora w miejscu mocowania łącznika.
Zdjęcie kolegi sir-speedy przedstawia stabilizator w nowszej wersji (po 07.9Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niezależnie od sposobu mocowania występowały dwie (16 i 18mm) średnice drążka stabilizatora - co za tym idzie różne gumowe tulejki drążka stabilizatora. W którym miejscu pękł ten stabilizator?? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Dokładnie na mocowaniu do końcówki drążka. W załączniku dokładne zdjęcie pęknięcia.
|
|
|
|