![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam drodzy forumowicze jestem uzytkownikim Forda Mondeo mk4 2.0 tdci od 2 lat
Zaraz po kupnie samochodu zauwazylem dosc glosna prace silnika klekot wydobywajacy sie z pod maski jak w 1.9 na pompie w VW pozniej zauwazylem ze czujnik spalania stukowego jest wogole nie podpiety a co ciekawe nawet nie ma do niego kostki nie wiem czy poprzedni wlasciciel mial problemy ze spalanielm stukowym i usunal kostke zeby nie sypalo bledami .dzisiaj odizolowalem wiazke do polowy a po kablach ani sladu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.jutro ja rozbiore do samogo komputera i mam nadzieje ze je znajde gdzies a jesli nie to prosil bym was o pomoc moze wiecie w ktorych pinach kostki komputera maja byc kabelki do tego czujnika bo watpie zeby tak powinno byc ze czujnik jest a kostki brak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
A czy na pewno w dieslu jest czujni spalania stukowego. Praca diesla to stukanie, mniejsze lub większe.
W silnikach benzynowych, czujnik jest, i nawet połączony kablem z komputerem, ale w dieslu ??? |
|
|
|
#3 |
|
|
Moj kolega ma takiego samego forda z tym samym silnikiem i ma czujnik spalania stukowego i jest podpiety i kable ida do wiazki silnika a u mnie czujnik jest taki sam tylko nie podpiety wiec wychodzi na to ze powinien byc spróbuje u niego zobaczyc dokad te kable ida poniewaz moj silnik chodzi o wiele glosniej niz kolegi i u mnie musi byc cos nie tak wydaje mi sie ze poprzedi wlasciciel cos kombinowal bo zaraz po kupnie padl mi jeden wtryskiwacz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Czujnik nie ma nic wspólnego do głośnej pracy silnika.
I dobrze że jest głośny, to oznaka że ma cisnienie dobre w cylindrach, a jak będzie cichy, to należy już przygotowywać się do remontu, a w zimę będą trudności z uruchomieniem. |
|
|
|
#5 |
|
|
Przejechane mam 305 tys a cisnienie sprawdzalem jest po 28:1 na kazdym cylindrze jednakowo tylko zastanawia mnie czego temu czujnikowi ktos usunal kostke bo jak by sie stalo ze faktycznie bedzie spalanie stukowe to nawet blad zaden nie wyskoczy
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2008
Rocznik: 2015
|
Dzisiaj zauważyłem, że u mnie też jest niepodpięty czujnik spalania stukowego. Ktoś wie o co chodzi z tym, że jest czujnik, ale brak jakiejkolwiek wtyczki do niego ?
Znajduje się on z przodu pod kolektorem dolotowym. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez truszczu ; 31-05-2017 o 16:59 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
w dieslu? ludzie ...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2008
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkichGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może odgrzebie temat posiadam od dwóch lat Galaxy MK3 Od dawna myślałem dla czego mam przykręcony czujnik a brak kostki z kablem? Ktoś rozgryzł temat nie chce mi się ciąć instalacji żeby zobaczyć czy nie ma tam dwóch przewodów. |
|
|
|