![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: mondeo kombi mk2
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
|
Mam problem z fordem mondeo kombi mk2 1,6 benzyna rok 98.
Kilka dni temu usłyszałem pisk pod maską z prawej strony,pomyślałem, że chodzi o pasek klinowy. Wczoraj podczas jazdy już nie był to pisk, ale dość głośne stukanie. Przyznaje, że jestem laikiem, ale wydaje mi się, że może być to rozrząd. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy moje podejrzenia są słuszne. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 21-06-2013 o 09:29 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
może być rozrząd a może być coś innego cieżko powiedzieć jak sie tego nie obsłucha i nie sprawdzi
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysztof
Model: Xsara Picasso Exclusive
Silnik: 1,8 16V KME Nevo
Rocznik: 2002
|
Jeśli najpierw był pisk to jak dla mnie coś stworzyło duży opór dla paska wielorowkowego, stukanie teraz jest objawem luzu jakieś rolki prawdopodobnie. Może być równie dobrze rolka napinacza paska wielorowkowego. Najlepiej zrzucić pasek i wtedy posłuchać, jeśli nie ustanie, to jest zagadka bo rozrząd raczej nie piszczy. Może być że jedno i drugie nie miało następstwa po sobie.
![]() "Wszystko co najlepsze jest w ludziach" "Mózg jest jak spadochron, działa jak jest otwarty" Ostatnio edytowane przez Maddragon ; 21-06-2013 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1.8 16V Zetec
Rocznik: 1997
|
Te dźwięki to takie klekotanie a zwłaszcza przy dodawaniu gazu ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
Model: Mk1 kombi
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2000
|
stawiam na półoś z prawej strony składa się ona z dwóch części 99% ze to jest własnie to. łatwo sprawdzić podnosisz prawa stronę to góry i ruszasz kołem w lewo i w prawo tak energicznie , lub jak masz możliwość wejść pod auto to ręka kręcisz bezpośrednio półosią od strony skrzyniGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::advanced
Model: Xsara Picasso Exclusive
Silnik: 1,8 16V KME Nevo
Rocznik: 2002
|
Kolego kkornikk nie bardzo wiem jak półoś ma się do tego co napisał autor posta.
Cytat:
|
|