![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 1.8 zetec
Rocznik: 2001
|
Witam,
kupiłem jakiś czas temu moją foczkę, od jakiegoś czasu świeci się kontrolka abs... po podlaczeniu foczki do kompa zczytuje dwa błędy: P1000 i C1165, Z tego co wyczytałem P1000 jest nie groźny... Martwi mnie ten błąd ABSu C1165 - kasuje go lecz ciagle wskakuje...czujnik predkosci prawego tylnego koła też założyłem nowy i dalej to samo... jakiś pomysł gdzie szukać usterki?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Sprawdź przebieg przewodów na całej długości od czujnika prawego tylnego koła do następnego połączenia i ew. dalej. A może sam wtyk przy czujniku jest uszkodzony - konektor wygięty lub skorodowany.
Latarka w rękę i hops do kanału.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
podążając za poradą znalazłem usterkę. Uszkodzona była wtyczka w którą wpinamy czujnik. Uciałem ją w samochodzi i na czujniku. Połączyłem kable na krótko i działało, tyle że po rozpędzeniu do 80-100km znow łapał błąd. Znajomy poradził żeby wyjąć czujnik i w tą szczelinę w którą go wtykamy włożyć płaski śrobokręt i kręcąc kołem oczyścic brud tam w środku (czytniku?!). Podążając za radą tak zrobiłem i teraz abs nie gaśnie. Na śrubokręcie zostały jakieś kawałki gumy... pod komputerem wyrzuca błąd C1235 . robię operacje na starym czujniku, nowego nie chcialem psuć i wymontowałem narazie ;-) jakieś pomysły?
Ostatnio edytowane przez michal404 ; 02-07-2013 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
Z tego co mnie się wydaje tam jest coś w rodzaju zębatki, którą najprawdopodobnie tym śrubokrętem uszkodziłeś. Dla pewności niech się wypowie ten kto piastę już rozbierał. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Rozbawił mnie ten mechanik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zniszczyłeś pierścień ABS. Jest on do kupienia oddzielnie ale trzeba cała piastę ściągać, więc może się okazać że kilka innych rzeczy po drodze będziesz miał do wymiany. Jeśli już to trzeba było jakimś WD pryskać a nie pchać tam śrubokręt.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Znaleziony na Forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
PS [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Ostatnio edytowane przez benio ; 03-07-2013 o 01:16 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
a no wlasnie i ta gume z tego pierscienia cala zdarlem... i dlatego pewnie zle czyta. wymienie pierscien i zobaczymy czy bedzie ok
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE