Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-04-2016, 21:30   #1
juniorkm7
ford::average

Model: Ford Fiesta Sport + Fiesta Titanium Econetic
Silnik: 1.6 Tdci DPF FAP 95KM + 1.6 Tdci 95KM Econetic
Rocznik: 11.2013 + 06.2014
Domyślnie Jakie złącze do modyfikacji ECU

Postanowiłem zaryzykować zdrowie mego autka i samemu podłubać przy chiptuningu. Udało mi się znaleźć kilka fajnych narzędzi. Na początek myślę o KESS. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy to złącze przez OBDII pozwoli mi na odczyt i zapis map? Trochę zacięcia mam a i autko niespecjalnie drogie więc chcę to zrobić sam. Jeśli KESS nie jest dobry to proszę o wskazanie czegoś co się nada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W zamian za wszelką pomoc oferuję jeśli wszystko się uda BEZPŁATNE (lub za symboliczne piwo) modyfikacje wszystkich aut na forum. Co więcej osób to nie jedna - podsyłajcie fora i linki które mogą być pomocne. Wszystkie dodatkowe informacje odnośnie ustawień wtrysku i doładowania będą pomocne. Jeśli ktoś ma już zrobionego chipa to po zakupie odpowiedniego sprzętu z chęcią zrzucę sobie program silnika. Im większa baza tym lepiej. Moim celem jest osiągnięcie 270-280Nm. Projekt chcę zakończyć przyspieszeniem 0-100 w 7s i Vmax 180Km/h. Druga wartość nie jest trudna bo już teraz mój sporcik idzie 190 a titanium 180 - różnica wagi aut 100kg obie na takich samych 17" z oponami Continental Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W planach jest też późniejsza wymiana koloektorów dolotowego i wydechowego w sporcie, dołożenie większego turbo od focusa i może jak się znajdzie tania część wymiana skrzyni na 6 biegów od ST. Wszystkie przemiany będą wrzucone jako poradniki.

Zależy mi na samodzielnym chiptuningu bo za każdą sesję inni życzą sobie 1000-1500PLN a przy stopniowym dodawaniu komponentów będą potrzebne kolejne modyfikacje. Szkoda byłoby podnieść znacząco koszt projektu usługami które mogę wykonać sam.

Dzięki za każdą pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

juniorkm7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2016, 14:58   #2
Oskarr

Imię: Oskar
Model: Focus III
Silnik: 1.6TDCi 138/338
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Jakie złącze do modyfikacji ECU

Cytat:
Napisał juniorkm7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy to złącze przez OBDII pozwoli mi na odczyt i zapis map?
Nie, sterownik musisz wyciągnąć na stół Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oskarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2016, 09:36   #3
juniorkm7

Model: Ford Fiesta Sport + Fiesta Titanium Econetic
Silnik: 1.6 Tdci DPF FAP 95KM + 1.6 Tdci 95KM Econetic
Rocznik: 11.2013 + 06.2014
Domyślnie Odp: Jakie złącze do modyfikacji ECU

A "na stole" jakim zlaczem sie podpinamy do ECU?
juniorkm7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania