![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów bardzo serdecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest to moje dziewicze wystąpienie na tym Forum i mam nadzieję, że nie będę za bardzo nudził. Posiadam MKIII z 2006 , TDCI 130k wersja Gold X, 190tyś przejechane. Do zeszłego roku Mondeo sprawowało się bardzo dobrze i nie było większych problemów, zwykłe przeglądy od nowości w ASO na Popularnej wystarczały. Obecnie mam problem ze sprzęgłem, klimatyzacją, pracą silnika, a od wczoraj z temperaturą silnika. 1. W klimie najprawdopodobniej problem tkwi w sprzęgle klimatyzacji, po wciśnięcie AC uruchamia się na chwile i po 5-10s wyłącza. Taka sytuacja ma miejsce w mieście w korkach. Na trasie przy stałej jeździe klima chłodzi jak należy. 2. Wczoraj stojąc na Niepodległości próbowałem uruchomić klimę, kilkukrotnie wciskając AC...niestety nie pomogło,co gorsza temperatura silnika skoczyła do 110 stopni. Ledwo do domu się dotoczyłem, gasząc silnik na każdych światłach. Odpalenie ogrzewania na maksa też trochę pomogło. Efekt przy +31 w cieniu piorunujący Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3. Pod koniec 2012 wymieniłem kompletne koło dwumasowe + sprzęgło + wysprzęglik + śruby itp - producent LUC w http://www.maximobil.pl/ Pół roku jeździłem bez problemów (ok15tyś ) a tu nagle ostatnio poczułem że sprzędło momentami się zaczęło ślizgać i to bardzo. 4. Czasami jak wrzucam na luz obroty silnika "zawieszają się" i zostają kilka/kilkanaście sekund na wyższych obrotach między 1000 a 2000. Po chwili obroty wracają do prawidłowych 5. Oczywiście jak przycisnę to kopci na czarno. Niestety, nie mam doświadczenia z serwisami (nie ASO) Forda w Warszawie. Prosił bym szanownych Forumowiczów o polecenie warsztatu gdzie mógłbym się udać z moimi problemami. Chciałbym skorzystać z usług kogoś, kto naprawdę zna się na rzeczy i solidnie wykona swoją pracę za godziwe pieniądzę, przy okazji nie oszukując mnie. Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: paweł
Model: FOCUS
Silnik: 1,6
Rocznik: 2004
|
co do klimy czy czynnik jest tyle co potrzeba i czy włącza się wentylator (to są pytania )co do silnika to diagnoza komputerowa u mnie to 80 złoty
|
|
|
|