![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-07-2013
Model: Grand C Max
Silnik: 1.6 Ti VCT 125
Rocznik: 2012
|
Witam
Powiedzcie mi taką rzecz. Dzisiaj oglądałem mondka mk3 1.8 125km 2002 rok który nie ukrywam prezentował się dość okazale no ale..... 1.Na dzień dobry poruszałem drążkiem od zmiany biegów (bez uruchamiania silnika) na 1 i 2 biegu coś piszczało tak jakby zardzewiałe, dość głośno było to słyszalne po podniesieniu klapy. 2.Podczas jazdy przekraczając 3 tys obrotów robiło się dość głośno a już przy 4 tys miałem wrażenie że auto się rozpadnie. Moim zdaniem nie było również rewelacji przy rozpędzaniu się mułowato szedł. 3.W okolicach 80-85KM zaczynało coś huczeć. 4.Podjechałem autem na serwis forda bo był niedaleko i z mety serwisant powiedział łożysko oporowe(czyli wysprzęglik) i prawdopodobne dwumasa pada. Koszt w serwisie około 4 klocków. Czy ktoś z was podziela również zdanie pana serwisanta? Ile może kosztować wymiana dwumasy i wysprzęglika w 1.8 125 w nieautoryzowanym serwisie? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
dwumasa w benzynie nie pada czesto, to bolaczka diesli, ale to sie zobaczy po rozebraniu sprzegla.
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
|
Chyba, że ta benzyna ma nalatane sporo kilometrów a licznik odpowiednio skorygowany.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
w takiej sytuacji nie warto sie nia interesowac bo na 100% bedzie brac olej.
|
|
|
#5 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
|
Racja, tym bardziej, że auto z 2002 r. czyli przed pierwszym FL, a te benzyny o dziwo bardzo często skazane były na branie oleju.
|
|
|
|