![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2003
|
Witam.
Na wstępie chciałbym się przywitać- gdyż jestem nowy na forum. Witam wszystkich serdecznie. I teraz przejdźmy do problemu: Od 2 miesięcy jestem posiadaczem forda Mondeo MK III 2.0 Duratec. I mój problem jak w tytule to problem z "Zawieszaniem" sie obrotów po przygazowaniu... Ludzie porostu już nie wiem sam co robić i myśleć, ręce opadają. Temat wałkowany wielokrotnie ale nigdzie konkretnej odpowiedzi;/ Chodzi o to, ze stoją na luzie dodam gazu- obroty podskakują... wracają zawieszają się na 1200 stoją sekunde i wracają do wolnych. Dodam jeszcze- ze nie potrafie przy dodawaniu gazu utrzymac obrotów na np 1100- bo po lekkim muśnięciu padału wskakują odrazu na ok 1500. Dodam jeszcze, ze po pdpaleniu auta, czy zimne czy ciepłe silnik odpala się na większych obrotach, opada do ok 1200 zmniejsza sie troche do 1000 i dopiero opada na ok 800. Tak jakby cały czas po kazdym odpaleniu było ssanie. Nawet po zgaszeniu z wolnych obrotów i odpaleniu ponownym dzieje się to samo. Robilem i sprawdzałem już chyba wszystko, wymieniłem potencjometr przepustnicy, krokowy, sprawdziłem te czujniki o których pisacli- wszystko na nic. Robiłem adaptacje. Sprawdzałem lewe powietrze. Juz nawet zdolny byłbym uwierzyć ,ze tka ma być... ale... no właśnie ALE! Po odpięciu krokowego auto chodziło dobrze! po dodaniu gazu obroty spadały odrazu na wolne- bez zawieszania na 1200. i wszystko byłoby dobrze... no ale wiadomo wyskoczył check. Ale po odpięciu krokowego normalnie utrzymywałem obroty na tryle ile chciałem- gaz stał się bardziej precyzyjny, i obroty spadały na wolne bez zawieszania. co jest grane?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moze macie jeszcze jakies pomysły, albo ktoś cos doradzi. Z góry wielkie dzięki. Panowie- dodam, ze dzisiaj się wkurzyłem i odpiołem Krokowca na jazde- i co? przejechałem się kawałem i zupełnie inna jazda, auto nie szarpie jak zwalniam silnikiem i dodaje ponownie gazu, opada elegancko z obrotów... ale pod koniec znowu zaczął cos zatrzymywac obroty około 1000... kurde co jest odpowiedzialne za potrzymanie obrotó w tym cholernym Mondeo?! Czy to ten czujnik przy skrzyni gdzieś? Moze go odpiąć? Ostatnio edytowane przez BuniasDST ; 08-08-2013 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Proszę poprawić tytuł tematu.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|