![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 tdci 109KM
Rocznik: 2008
|
Witam !
Mam focusa 1.6 tdci 2008r, dziś rano podczas jechania do pracy autostrada miałem manewr wyprzedzania tira przy prędkości 120 km auto mi zgasło (lecz tak nie do końca ponieważ wskazówka od obrotomierza była powyżej 2 tys obrotów ale silnik nie chodził) przy czym nie zaświeciły mi się żadne kontrolki, gry zjechałem na pobocze kluczyk przekręciłem na off po czym od razu uruchomiłem silnik bez problemu. Po kilku minutach gdy zjechałem z autostrady wbiłem bieg 3 dodając gazu do 2,5 tys obrotów auto ponownie zgasło. Jadąc z powrotem z pracy jechałem tak samo jak rano autostradą wymijałem auta przy dużych prędkościach i auto nie gasło. jaka może być tego przyczyna ??? Dodam, że ostatnio taka sytuacje miałem w zimę. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
|
Miałem identyczne objawy - filtr paliwa był przytkany - był błąd w komputerze (lecz żadna kontrolka błędu się nie świeciła). Po wymianie filtra sytuacja się już nie powtórzyła.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 tdci 109KM
|
a czy przy podpieciu pod komputer wyjdzie filtr paliwa zatkany ??? tez tak podejrzewałem ale nie bylem pewien. pierwsze objawy miałem w zimę przy temp minusowych ale dzis rano bylo 9 stopni tylko, a od kwietnia do dziś bez problemu jeździłem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
|
Miałem błąd - za mała podaż paliwa czy jakoś tak - niestety nie wziąłem numeru błędu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
bo filtr paliwa nalezy zmieniac znacznie czesciej w dislach niz jak to instrukcje podaja-jak tak bedziesz jezdzil to w koncu padnie pompa CR.
|
|
|
|